реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Проснулась козацька кров?

Ач як цікаво, а Зелений-то Клин - не втишується: проснулась козацька кров!..

Фурґало, до речі (не "Фургал", як вони тепер пишуть, не розуміючи значення слова!), - це прекрасне, старовинне полтавське козацьке прізвище, по типу "Пиркало-Гамкало-Шурхало". "Фурґало" (обов'язково через "ґ" проривне, в давнину через "кг" писалося) - це все, що "фУрґає", тобто збурює повітря різкими рухами (за словником Грінченка - від дзиґи до "снаряда для распугивания птиц в саду"(с)). Промовисто, ні? :-)

А ви кажете - "какая разніца, на каком язикє"...))
І це ж тільки початок...

Початок деколонізації, невідворотної, як відплив після припливу.

(А ще якби - можна ж собі таке уявити в перспективі? - українська держава розповіла цим людям, звідки вони там узялися і що означають їхні прізвища - уууу як би прискорилися всі ці історичні процеси!..)
В цікаві все-таки часи живемо.

(Пішла читати "Тигроловів" Багряного)).

Оксана ЗАБУЖКО



Теги:розпад Росії, Зелений Клин, Оксана Забужко, українська діаспора


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
До відома "розумних"- дружина вбитого 15 років тому бізнесмена на прізвище Зоря сьогодні поділилася інфо про колишнього губернатора Хабаровського краю.Вона разом з дітьми мешкає у Канаді і як ніхто знає усю піднаготну. Щодо нібито "збурення" та "це початок кінця імперії" справді смішно.Якщо хтось ще вважає що росіяни змінять свою позицію по відношенню до України той глибоко помиляється-амбіції та імперське мислення у них в крові.
avatar
2
Жил я в Приморье. Никто там себя укроинцем не считает, и даже т.н. "мову" называют Дальневосточным диалектом. Вывод - автор мудак!
avatar