реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Збиткова оренда у Ніжині або КП-паразит "проїло" більше 30% коштів, отриманих за оренду комунального майна

Контрольно-ревізійний відділ у Ніжинському районі та м. Ніжині провів ревізію фінансово-господарської діяльності КП «Оренда комунального майна» за 2008 — 2009 рр.
Ревізори встановили, що згадане підприємство не перераховувало до бюджету кошти, отримані за оренду нерухомого майна, у належному розмірі — 70% від загальної суми орендної плати. Внаслідок цього бюджет міста недоотримав 118,13 тисячі гривень. Керівництво комунального підприємства підписало акт ревізії без заперечень.
Джерело: Олександр Колесник, начальник КРВ в Ніжинському районі та м. Ніжині

Отже, Комунальне підприємство "Оренда комунального майна", утворене рішенням депутатів Ніжинської міської ради, навіть за своїм "статутом" споживає 30% коштів, отриманих від оренди майна, що належить ніжинській громаді. До речі, з січня 2009 року це КП ще й почало нараховувати ПДВ на орендну плату у сумі 20 відсотків. Таким чином, штучно було збільшено податкове навантаження на орендарів - неплатників ПДВ.
Більш того, цьому КП-паразиту, яке насправді тільки збирає кошти з орендарів, на своє утримання у 2008 - 2009 рр., мабуть, забракло коштів. Тож "позичили" з бюджету якусь дрібничку у 118, 13 тис. грн.
А скільки подібних КП-паразитів наплодили депутати місцевих рад ?
Скільки прилаштували на "теплі місця" своїх ближніх ?
В той же час у місцевих бюджетах, за словами "мерів, перів, серів" і депутатів, завжди вкрай не вистачає ні на що коштів.

Сергій Соломаха







Теги:КРУ, Гроші, Ніжин, оренда


Читайте також



Коментарі (0)
avatar