реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Як тринькають бюджети...

Контрольно-ревізійне управління в Чернігівській області провело комплексні ревізії місцевих бюджетів м. Чернігова, м. Прилук, Ніжинського та Городнянського районів за період 2008 — 2010 рр.

У ході контрольних заходів у 32 установах і організаціях встановлено порушень фінансово-бюджетної дисципліни на загальну суму 16,1 млн грн, в тому числі таких, що призвели до втрат фінансових ресурсів на 6,8 млн грн.

Зокрема, ревізія бюджетів м. Чернігова встановила незаконне виділення районними радами бюджетних коштів на загальну суму 686,6 тис грн Об’єднанню житлово-будівельних кооперативів на капітальний ремонт житлового фонду, що не належить до комунальної власності територіальної громади міста.

За рахунок коштів міського природоохоронного фонду в 2007-2009 роках незаконно проводилося утримання відділу екології та економіки природокористування Чернігівської міської ради, на що витрачено 646 тис. гривень.

Ревізія в Прилуцькій міській раді встановила, що впродовж 2007-2009 років міська рада здійснювала видатки з оплати комунальних послуг інших юридичних установ (орендарів), внаслідок чого зазнала збитків на загальну суму 85 тис грн.

У Городнянському та Ніжинському районах встановлено порушення бюджетного законодавства при виділенні коштів з резервного фонду на заходи, які не носили непередбачуваного характеру, в сумі відповідно 150 тис грн та 15 тис. грн.

Незаконні виплати заробітної плати виявлено в Ніжинській райдержадміністрації на суму 35 тис грн, Городнянській центральній районній лікарні — на 25 тис грн, в КЛПЗ «Прилуцька центральна міська лікарня» — на 28 тис грн.

Недотримання окремими керівниками встановлених чинним законодавством будівельних норм при проведенні ремонтних робіт призвело до завищення вартості та обсягів виконаних робіт та, як наслідок, проведення зайвих витрат: в Управлінні культури Чернігівської міської ради — на суму 17,8 тис грн, в КП «Новозаводське» — на 19,7 тис грн, Управлінні ЖКГ Чернігівської міської ради — на 102 тис грн.

За результатами проведених контрольних заходів 75 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. 13 матеріалів ревізій передано на розгляд правоохоронним органам.

Олена Коросташовець,
начальник відділу інспектування органів державної влади КРУ в Чернігівській області




Теги:Прилуки, бюджет, городня, КРУ, Ніжин, Чернігів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar