реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Завтра Щорс офіційно стає Сновськом

Сьогодні газета Верховної Ради "Голос України" опублікувала постанову парламенту про перейменування ряду населених пунктів відповідно до закону про декомунізацію.

Останнім у списку є і місто Щорс Чернігівської області. Яке відзавтра офіційно стає Сновськом, оскільки постанова набуває чинності наступного дня після опублікування.

Таким чином, завершилася тривала епопея з протистоянням щодо повернення давньому поліському місту його історичної назви. Варто нагадати, що найбільш активно протестували - в тому числі і публічно,пропагуючи комуністичну ідеологію, представники комуністичної партії та партії "Батьківщина". З останньої партії це був найнездаліший голова районної адміністрації при Ющенку, що був поставлений за квотою і безславно звільнений...

На нараді в районній адміністрації, коли її керівництво займало ялову позицію, мені довелося у присутності прокурора звертати увагу на антидержавну позицію конкретних державних службовців. А історики Сергій Бутко та Володимир Бойко були позбавлені можливості спокійно виступити навіть на громадських слуханнях - їх перебивали та ображали ті ж самі комуністи та "батьківщинівці"... Дискусія тоді продовжилась навіть на вулиці.

Ось тільки тепер місто стає з нормальною назвою. Але декомунізація голів, особливо начальницьких та партійних, ще буде проходити довго. Для цього мало перейменування і повалення бовванів фюреру російських більшовиків - ще треба очищення і свідомості. А цим мало хто займається, якщо у тому ж Щорсі не просто дивитися українське телебачення, слухати українську музику і практично неможливо читати українські книги та газети...

Василь ЧЕПУРНИЙ,
радник голови обласної державної адміністрації з питань декомунізації.



Теги:Василь Чепурний, перейменування, декомунізація, Сновськ, Чернігівська ОДА, Сергій Бутко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar