реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Мешканцям Сновська (Щорса) ніякі документи змінювати не треба

У Мін’юсті розповіли про особливості переоформлення документів для жителів перейменованих міст. Усі документи є чинними, платити гроші і переоформляти їх не потрібно.

Мешканцям перейменованих міст не треба переоформлювати документи. Про це заявив міністр юстиції Павло ПЕТРЕНКО.

«Що стосується Міністерства юстиції і будь-яких міфів, які розповідають про те, що нашим громадянам доведеться якісь документи переоформляти за гроші (в зв'язку з перейменуванням населених пунктів – ред.) – це неправда. У нас діє система, по якій технічний адміністратор, який веде реєстри нерухомості, вносить цю інформацію в реєстр, ваші документи правовстановлюючі, умовно кажучи, на квартиру в населеному пункті, який, наприклад, раніше називався Комсомольськ, вони є чинними. І коли є переоформлення права власності на іншу особу, тоді вже іншій особі видається інший документ з новою назвою населеного пункту», – зазначив він.

Нагадаємо, 19 травня, Верховна Рада перейменувала міста Дніпропетровськ та Дніпродзержинськ. Окрім того, нові назви отримали понад 250 населених пунктів в рамках виконання закону про декомунізацію.

КОМЕНТАР: Відсутність необхідності сплачувати гроші після перейменування населених пунктів відповідно Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів та заборону пропаганди їхньої символіки» стосується не тільки міст, а всіх населених пунктів, тобто також селищ і сіл.

Таке, на перший погляд, зайве уточнення приходиться робити у зв’язку з потужною компанією дезінформації, яку ведуть структури інформаційно-психологічної боротьби російського агресора проти України.

Сергій БУТКО, Український інститут національної пам’яті



Теги:Сновськ, перейменування, декомунізація, Міністерство юстиції, УІНП, Сергій Бутко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar