реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Завтра Червоні Партизани стають Володьковою Дівицею

Сьогодні газета Верховної Ради "Голос України" опублікувала постанову про перейменування ряду населених пунктів відповідно до законів про декомунізацію. Перейменування вступає в силу на другий день після опублікування.

Постанова була ухвалена раніше, але її підписання заблокували регіонали з "Опозиційного блоку", внісши свій проект постанови про відміну перейменувань Дніпропетровська у Дніпро та Комсомольська у Горішні Плавні. На щастя, постанова путінських агентів не набрала достатньої кількості голосів і голова Верховної Ради Андрій Парубій зміг учора підписати раніше прийняту постанову про перейменування як згаданих міст, так і ряду сіл.

В тому числі на Чернігівщині Червоні Партизани Носівського району повертають собі історичну назву Володькової Дівиці, а Радянська Слобода Чернігівського району - Трисвятської Слободи.

Також від завтра Жовтневе Ічнянського району стає Новою Ольшаною, а батьківщина голови Чернігівської ОДА Валерія Куліча - Жовтневе Коропського району - Рождественським. Так воно звалося до комуністичного перейменування.

Пролетарське в Ічнянському районі буде Боярщиною - порівняйте різницю! Петрівське Козелецького району відтепер Мостище, Червоне Коропського району - Билка, Червоний Колодязь Ніжинського району - Чистий Колодязь (хоча історична назва - Панський Колодязь), Кіровка Носівського району - Платонівка, Ульянівське Семенівського району - матиме старовинну і глибоку назву Брониви , Червоний Пахар цього ж району - Луб'яне.

Хух, таки почистили! Дихатиметься легше!

Василь ЧЕПУРНИЙ,
радник голови ОДА з пиатнь декомунізації



Теги:Василь Чепурний, Дніпро, перейменування, декомунізація, Горішні Плавні, Чернігівська ОДА


Читайте також



Коментарі (0)
avatar