реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Засуджено російського опозиціонера (оновлено)

У Кірові (Російська Федерація) суд визнав винним лідера опозиції Алєксєя Навального у розкраданні лісу і засудив до 5 років тюрми. Це йому належить фраза, що гуліє на просторах Росії, про правлячу партію -- "партия жуликов и воров".

На думку представника Amnesty International, жоден із засуджених не отримав жодних фінансових вигод від нібито скоєного злочину. Його здивування викликав той факт, що Навальний і Офіцеров були засуджені за розкрадання, хоча значна частина нібито викраденої суми була виплачена продавцю.

У ряді міст пройшли мітинги протесту, поліція затримала сотні учасників. У Москві заблоковано Олександрівський сад, Красну площу. На Манежній площі зібралися від 7 до 10 тисяч невдоволених.

В Україні до цього російського опозиціонера ставлення неоднозначне, адже про Україну, де він у дитинстві проводив канікули, він висловлюється ще гірше Путіна: "Мы один и тот же народ, мы должны усиливать интеграцию... Это естественный политический процесс. Нет более родственной страны для России, чем Украина. Каждый раз, когда я приезжаю на Украину, мы с родственниками спорим о том, что важнее: российский газ или украинское сало... Родовая травма в Украине: вам все время чудится заговор против Украины. Но никто в Кремле не оспаривает ваш суверенитет". Ага, ми й повірили...

Наразі жоден із лідерів української опозиції не висловився про арешт Навального. Тільки Юрій Луценко заявив, що Навальному виписали не 5 років тюрми, а обрання президентом РФ.
Біля 200 людей було затримано поліцією на акціях протесту проти затримання Навального. Проте самого опозиціонера звільнили на підписку про невиїзд на вимогу ... прокуратури. Мовляв, ще не пройшла апеляція.



Теги:Навальний, переслідування, опозиція, Україна - Росія


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
«Вор должен сидеть в тюрьме!» ©

"На думку представника Amnesty International..." - ага, ага, будемо тут запитувати, що там в закордонному збіговиську думають про "посадку" американської маріонетки за суто кримінальний злочин. Та пішов він, той представник разом з усим тим "амнестом"!
Чому ця "Amnesty International" - ні гу-гу про Квачкова, ась? Отож.
avatar
2
Навального засуджено як злодія, а не як опозиціонера. 
Не треба красти.
avatar
3
А Чорновола судила як ґвалтівника, а Хмару як спекулянта... І що ж тепер?
avatar
4
а что наша оппозиция может сказать по поводу Навального, если они сами фейковыми митингами выше крыши заняты! доводят ситуацию до абсурда и власти подыгрывают, чтобы у нас проведение протестных акций запретили
avatar