реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Закриття сільської пошти: що далі?

Чернігівська директорка "Укрпошти", колишня банкірша Олена Дорошенко заявила про пілотний проект "Укрпошти", який передбачає закрття сілських поштових відділень і заміну їх пересувними лавками. В газеті "Голос України" має вийти великий матеріал на цю тему. А наразі - погляд одного з попередників пані Дорошенко.

Я звернувся до попередника Олени Дорошенко - Олега Обушного, який очолював Чернігівську дирекцію “Укрпошти” в 2015-2016 роках, за керівництва якого підприємство стало прибутковим.

Він розповідає: “Вперше за вісім років ми вивели Чернігівську дирекцію в прибуток. Так дохід 2015 року зріс на 25,5 млн. гривень в порівнянні з 2014 роком, як наслідок - заробітні плати працівників зросли на 36%, а в 2016 році дохід ще збільшився більш, як на 16 мільйонів, що дало змогу збільшити заробітні плати працюючих на 33 %.”

Олег Обушний дуже скептично оцінює наміри зекономити на масовому закритті сільських відділень, адже до цього часу була проведена кропітка робота по співпраці з органами місцевого самоврядування, які виділили пошті приміщення в оренду по 1 гривні та були зацікавлені у системній роботі сільських відділень. Відмовлятись від цих приміщень не має жодного сенсу. Більш того, треба враховувати стан наших доріг, вартість пального, тощо.

Він радить головну причину збитків шукати не в роботі сільських відділень, а у відсутності кваліфікації, а, відтак, неефективності роботи керівництва “Укрпошти”.

То вони обіцяють, що надаватимуть банківські послуги, то вже ніби-то працюють з “Amazon” , то з “ Ebay”, то всі відділення автоматизують, то ще якісь обіцянки, які звичайно перетворюються в “ мильні бульбашки ”. Але видатки на заробітні плати, керівництво для себе створило просто захмарні . Створений, такий собі, бюджет проїдання, де до сотні осіб отримує платню більше 200 тисяч гривень. Так видатки на понад 300 осіб генеральної дирекції сягнули за 2017 рік більш як на 300 млн. гривень. А операторам, листоношам, вантажникам, сортувальникам, тобто тим працівникам, що приносять дохід підприємству, встановлені копійчані зарплати та безліч обов'язків. Такий собі рабовласницький лад на підприємстві».

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Олег Обушний, Укрпошта, закриття пошти


Читайте також



Коментарі (0)
avatar