реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Забутий політв'язень

Український консул у Новосибірську відвідала в колонії під Магаданом українського політв’язня – учасника АТО Сергія Литвинова, якого в РФ засудили до 8 з половиною років колонії.

Про це 1 липня повідомило “Громадське” з посиланням на обізнаного у справах українських політв’язнів Станіслава Огорового, шо особисто спілкувався з консулом.

Зазначається, що це перший візит українського консула до політв’язня за той час, коли Литвинов відбуває покарання саме під Магаданом.

“Вона (консул Діана Іванова) була в Литвинова три дні тому… Його два роки ніхто не бачив, хоча консул неодноразово писала запити на його відвідування”, — сказав Огоровий.

За його словами, Сергій Литвинов за час перебування в колонії суворого режиму схуд на 17 кілограмів через погане харчування та умови утримання. Йому не видали літній одяг, через що він змушений ходити у звичайній футболці та штанях. За це в’язня постійно відправляють до штрафного ізолятора як “порушника режиму”.

“У нього немає ніякої підтримки з Батьківщини, немає посилок. Я думаю, що він взагалі втратив зв’язок із родиною. Він хоче повернутися в Ростовську область, де він спочатку відбував покарання, адже по закону — це те місце, де він був засуджений, і він має на це право”, — розповів Огоровий.

Як повідомляла “Новинарня“, Сергія Литвинова було затримано влітку 2014 року в одній з лікарень в Ростовській області. За версією російського слідства, він у складі українського добровольчого батальйону МВС “Дніпро-1” нібито вбив кілька десятків мирних жителів Луганської області. 25 листопада 2015 року звинувачення в масових убивствах з Литвинова зняли, але водночас було порушено справу про пограбування. За версією російського слідства, Литвинов разом із невідомими військовими відібрав у громадянина Росії Олександра Лисенка два автомобілі.

Суд у Ростовській області РФ незаконно засудив Литвинова до 8 з половиною років позбавлення волі.
У червні 2016 року Сергій Литвинов заявив, що його катували, аби вибити свідчення, та звинувачував російську пропаганду в наклепах.

У січні 2017 року Литвинова етапували з Ростова-на-Дону, де він відбував покарання, до Магадана.



Теги:Магадан, політв'язні, росыйсько- українська війна, Сергій Литвинов


Читайте також



Коментарі (0)
avatar