реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

За замах на вбивство замкомбата "Чернігова" судитимуть замовника

Прокуратурою Чернігівської області направлено до суду обвинувальний акт щодо особи, яка у вересні цього року замовила умисне вбивство заступника командира спецбатальйону “Чернігів” і готувала виконавця до скоєння цього злочину.

Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури Чернігівської області. Мова йде про замах на вбивство Віталія Костюченка - заступника комбата батальйону "Чернігів" (на фото).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводилося СУ УМВС України в Чернігівській області, процесуальне керівництво здійснювалось прокуратурою Чернігівської області.

У ході слідства встановлено, що підозрюваний, який вирішив організувати вбивство на ґрунті особистих неприязних стосунків, домовився про його скоєння з потенційним виконавцем, поставивши умови, в яких зазначив спосіб, місце і час вбивства. Окрім цього, щоб уникнути резонансу, запропонував замаскувати вбивство під пограбування.
Пізніше він передав цьому виконавцеві завдаток у сумі 2000 гривень, фотокартку та адресу потенційної жертви і пістолет з набоями.

Громадянин, якому ця особа пропонувала вбити людину, з метою недопущення злочину звернувся до правоохоронних органів. Замовник злочину був затриманий працівниками міліції при передачі зброї.

Його судитимуть за ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 14, п. 11 ч. 2 ст. 115 та Кримінального кодексу України (за організацію готування умисного вбивства на замовлення) та ч. 1. ст. 263 (незаконне придбання, носіння, зберігання, передачу вогнепальної зброї та бойових припасів).

Замовнику вбивства загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічно.



Теги:замах на вбивство, батальйон Чернігів, Кримінал


Читайте також



Коментарі (0)
avatar