реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Браконьєр з Коропщини сітками наловив риби на понад 15 тис.грн збитків

12 серпня 2021 року під час рейду на водоймах Новгород - Сіверського району Чернігівським рибоохоронним патрулем викрито грубе порушення Правил рибальства. Громадянин здійснював вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями – 3 од. сіток зяберних (одностінних). У протизаконний спосіб порушник добув майже 10 кг риби: плітка – 167 екз., плоскирка – 32 екз., окунь – 7 екз. та синець – 2 екз. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 15 572 грн.

Інцидент зафіксовано р. Десна поблизу с. Оболоння Коропської громади. Браконьєром виявився житель с. Понорниця цієї ж громади.

На громадянина складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі до Коропського районного суду для винесення рішення про притягнення винної особи до відповідальності. З огляду на розмір збитків, завданих рибному господарству України, дане правопорушення носить ознаки кримінального. Незаконно виловлені водні біоресурси та заборонені знаряддя лову у браконьєра вилучено.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що за незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду порушники можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності за ст. 249 ККУ. Дана стаття передбачає накладення штрафу у розмірі від 17 000 до 51 000 грн, або обмеженням волі на строк до трьох років. Ті самі діяння, якщо вони вчинені із застосуванням вибухових, отруйних речовин, електроструму або іншим способом масового знищення риби, звірів чи інших видів тваринного світу або особою, раніше судимою за кримінальне правопорушення, передбачене цією статтею караються штрафом від 51 000 до 85 000 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

за інф. Чернігівського рибоохоронного патруля



Теги:рибоохорона, Кримінал, браконьєр, біоресурси, рибінспекція, рибоохоронний патруль


Читайте також



Коментарі (0)
avatar