реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

За сприяння служби зайнятості працевлаштовано майже 10 тисяч безробітних

Протягом січня-жовтня 2020 року лави безробітних в Чернігівській області поповнили майже 22,5 тис. громадян, що на 36% більше у порівнянні з відповідним періодом минулого року. Всього ж на обліку в службі зайнятості перебували та отримували послуги 33,2 тис. безробітних – на 17% більше, ніж за цей період рік тому.

Незважаючи на карантинні обмеження, до активних програм сприяння зайнятості цьогоріч залучено більше 14 тис. безробітних. Зокрема, 9,8 тис. безробітних забезпечено роботою, з них 321 особу працевлаштовано на нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, майже 2 тис. – залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру. Крім того, 2,3 тис. безробітних охоплено професійним навчанням. Вони здобували професії кухаря, перукаря-модельєра, манікюрника, електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування, машиніста автовишки та автогідропідіймача, електрозварника ручного зварювання, водія навантажувача, оператора котельні тощо.

Станом на 1 листопада 2020 року в області налічувалось 11,4 тис. офіційно зареєстрованих безробітних, що на третину більше, ніж рік тому. На кожне вільне робоче місце претендувало 10 осіб (торік – 6).

Валентина Федусь,
Чернігівський обласний центр зайнятості



Теги:робота, працевлаштування, Центр зайнятості


Читайте також



Коментарі (0)
avatar