реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Виплата службою зайнятості одноразової матеріальної допомоги дозволить зберегти на Чернігівщині понад 5 тис. робочих місць

301 роботодавцю Чернігівщини державна служба зайнятості надасть одноразову матеріальну допомогу, що дозволить забезпечити виплати для 5035 найманих працівників. Підставою для виплати коштів є вимушене скорочення або можливе скорочення в грудні 2020 року та січні 2021 року тривалості робочого часу працівників, зокрема через простій в роботі.

«Ця допомога надається лише юридичним особам (роботодавцям), які використовують працю найманих працівників та основний вид економічної діяльності яких не входить до Переліку видів економічної діяльності, до яких здійснюються обмежувальні протиепідемічні заходи, пов’язані з поширенням коронавірусної хвороби, що призводять до тимчасової зупинки роботи суб’єктів госпорювання, визначеного Кабінетом Міністрів України», - зазначила начальник відділу організації надання послуг роботодавцям Чернігівського обласного центру зайнятості Людмила Лисобикова.

Допомога виплачується за заявами, отриманими Чернігівським міським та філіями обласного центру зайнятості від роботодавців до 21 грудня 2020 року включно. Документи, надані після цієї дати, не розглядаються. Розмір допомоги визначається пропорційно робочому часу працівника, який скорочено або заплановано скоротити, у тому числі через простій, та не може перевищувати 8 тис. гривень на одного працівника.
На Чернігівщині найбільше заяв надійшло від юросіб сфери торгівлі, промислових та сільськогосподарських підприємств. На фінансування одноразової матеріальної допомоги суб’єктам господарювання витратять близько 24,5 млн. грн.

Валентина Федусь
Чернігівський обласний центр зайнятості



Теги:робота, працевлаштування, Центр зайнятості


Читайте також



Коментарі (0)
avatar