реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

За Соколова співали улюбленці Путіна

У глибокому радянському дитинстві нас розважала ідеологічна дражнилка. Ставилося питання, ти "за Луну" чи "за Солнце?". Хто необачно казав "За Солнце", той отримував "правдою" по голові, бо був він "за жирного японца". А от якщо "за Луну", то це означало, що "за совєтскую страну".

Логіки майже ніякої. Принаймні, не більше ніж у концерті "За майбутнє Чернігова" від улюбленого гурту Володимира Путіна на користь кандидата Соколова і точнісінько в День міста!

Це може видатися какофонією і еклектикою абсурду, але в наш час це стало правилом. Тюремний шансон слухає вся країна. Таке враження, що усі ми відмотали на зоні разом з власниками ФМ-станцій і їхнім дурним смаком вкупі з "русскоязичєством". Комсомольці передпенсійного віку теж не відстають і малюють нам сонцесяйне "майбутнє", яке насправді є їхнім минулим періоду статевого дозрівання і "расцвєта сіл". Ключову роль тут грає ностальгійний музичний репертуар.

До речі, декорування головної сцени Чернігова на День міста "жовтими осінніми листочками" з передвиборних бюлетнів і бордів мера-кандидата вкупі з назвою його фонду знаходиться поза межами будь-якої пристойності. Але що тут дивного і нового? Ганьба розтягнулася в часі і давно сприймається як реалії життя. Коли пан привозить холопам "циганів і ведмедів" відповідно до власних вподобань, холопи мають радіти, а тому обов'язково проковтнуть! До того ж, сеанси таких зомбувань неможливо вважати неуспішними. Давно вже все переплуталося, особливо матеріальний ресурс громади і його "слуг". Діючий "слуга" чомусь вирішив, що може крутити комунальними газетою і ТБ як циган сонцем і як своїм власним ресурсом, немов бюджет міста і його особиста кишеня разом з різноманітними фондами - це одне і те ж саме.

Що маємо у підсумку? Результат на поверхні. Як сказала в цей вечір одна хороша людина доброї волі: "Поки нам привозять ОЦЕ, наші кращі українські гурти поневіряються по європах через свою непотрібність тут". Звісно, високий якісний рівень будь-чого збільшує кількість думаючих людей і зменшує керованість натовпу на рівні примітивних рефлексів. До того ж, громада починає цікавитися собою і ставити питання. Іноді не зовсім зручні. А воно треба? Керована хмільна бездумна маса, що танцює у купі власного сміття - це набагато зручніше, спокійніше і стабільніше. Особливо, для псевдоеліт.

Але повернімося до концерту "За майбутнє". Расторгуєв сотоваріщі таки налили елею на душу нашому меру-кандидату і "тряхнулі старіной". На сцену вийшов сам Соколов (див. на відео 2 хв 5 сек) і підтримав "Любе" словами "Давай за жізнь! Будь проклята война".

І все-таки, муляє запитаннячко. Хто додумався на День міста запросити саме російське "Любе" (ніхто нічого не має проти гурту кокретно? - ред.). А чому не Валерія Маренича - людину-легенду з часів СССР, яка дуже хотіла б приїхати до Чернігова? Виходить, що радянська влада зачинила цього неперевершеного артиста і патріота на Волині, а "незалежна" Україна вкупі з мерами міст сумлінно дотримується вироку? Якось воно сумно, панове, але терпець - річ не залізна і має властивість урватися

Високий Вал



Теги:Олександр Соколов, Путін, округ 205, російська культура, Любе


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
Олег правильно уловив психічну травму раннього совєтського дитинства багатьох нинішніх владців, що йдосі зациклені на "камсамолє".. Але, в доповонення, коли в Росії тисячі зали збирають українські гурти "ВВ", "Океан Ельзи" та й навіть "Даха Браха" викликає щирий захват своєю оригінальністю, чернігівців вкотре годують совєтськими відрижками співака, який, до речі, і в армії не служив... Тез комплекс -- дуже Коля хотів в армію, а не пустили. То й став співати...
avatar
2
А чи не відчуваєте Ви, пане Василю, вини "Просвіти" за те, що наше суспільство є таким, яким воно є?
avatar
3
Відповідь коротка -- ні. "Просвіта" -- громадська, недержавна організація, яка робила все, що могла...
avatar
4
Надіюсь Вам, пане Василю, відомо, що переміни в суспільстві настають лише тоді, коли люди усвідомлюють необхідність таких перемін.
"Просвіта" - головна громадська організація, створена її засновниками саме для просвіти народу і для благотворного впливу на його свідомість.
Якщо впливу на свідомість людей не маєте, то Ви робите не все, що мали б робити. А того, що Ви можете робити - замало.
Ваші попередники працювали більш ефективно, мали більший вплив на свідомість загалу і добивались перемін.
avatar