реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

«З «УДАРу» не буде «тушок»!» -- Сергій Аверченко

Так всі коментатори досі чекають зрадників від молодої політичної сили Віталія Кличка, а їх все нема. От розчарування в людей! Натомість є «тушки» в об’єднаної опозиції. Про зрадництво, бійки і перші враження від Верховної Ради розповідає народний депутат від «УДАРУ» Сергій Аверченко.

-- Перше враження від парламенту – який він маленький! Коли дивився по телевізору сесії, думалося: як же депутат говорить з останнього ряду і головуючий його може чути? А виявляється, зал такий, що як два Віталії Клички стануть у проході, то й битися буде ніде. Хоча, як бачимо, місце для бійок знаходиться.
Шкода, що постраждало моє робоче місце: я сиджу в першому ряду другим зліва і по моєму місці, як коні, проносяться парламентські бійці… Поруч сидять голови Волинської та Івано-Франківської парторганізацій «УДАРУ» Юрій Савчук та Роман Чернега. Лідер наш сидить посередині фракційних місць.

-- Чи бачили окреме, збільшене місце для Юхима Звягільського, щоб умістити його велике тіло?
-- Наступного разу підійду, спеціально роздивлюся…

-- По телевізору склалося враження, що найактивніше товкли «тушок» - зрадників «свободівці». А де була ваша фракція?
-- До залу не пускала своїх зрадників об’єднана опозиція, а ми допомагали їм спільно. Ми якраз йшли з лідером, коли почули перші вигуки «Тушки геть!» і не встигли втрутитись у події. Знаю, що у залі Табалових під час проголошення присяги не було і якщо вони десь на коліні підписали присягу народного депутата, то така їй і ціна. Я погано розумію – як це бути зрадником? Як це – поклястися перед Богом і людьми, а потім зрадити?! Тим паче, що це ж і з ними не все, що ви бачили – тепер у них на батьківщині: на під’їздах, перед квартирами, на офісах вивішуть тушок курей і лозунги. За зраду треба платити ганьбою! Хай і дітям і внукам закажуть ніколи не зраджувати!

Взагалі, це була ідея Кличка – коли ще навіть не було рішення ЦВК про реєстрацію нас народними депутатами, лідер зібрав нас і запропонував не пускати «тушок» у Верховну Раду. «Ми будемо їх просто викидати!» -- заявив Віталій Кличко на погоджувальній раді.

А вже під час цих подій так склалося, що «Свобода» виявилася на передньому краї – у них Ірина Фаріон, як Жанна д» Арк подає сигнал «За мною!», фракція знімає на ходу краватки і – вперед!

-- Так багато експертів пророкували «тушок» від «УДАРУ», а їх і досі нема…
-- Віталія Кличка запитала про це журналістка. Він каже: « Від «УДАРУ» тушок не буде!». Та ще щось питає схоже – Віталій тоді каже: «Ти погано чуєш?!». У нас фракція навіть збільшується – два самовисуванці приєдналися.

Питав Василь ЧЕПУРНИЙ

Скорочено. Повністю -- в газеті "Сіверщина" за 27 грудня.



Теги:тушки, удар, опозиція, Сергій Аверченко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar