реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

З ювілеєм, майстре екслібрису!

16 травня святкує свій 75-річний ювілей відомий чернігівський художник-графік, майстер екслібрису, член Національної спілки художників України Василь Леоненко.

Його творчість відома як в Україні, так і далеко за її межами. Роботи митця неодноразово експонувалисяу Національному музеї Тараса Шевченка (Київ), Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана, Національному музеї у Вроцлаві (Польща). Персональні виставки митця відбулися у Києві, Чернігові, Варшаві, Кракові, загалом художник є учасником понад 400 міжнародних виставок та лауреатом близько 40 з них. Його твори входять до збірок музеїв України, Польщі, Румунії, Чехії,Великобританії, Бельгії, Німеччини, Італії, Люксембурга,Аргентини та ще багатьох країн.

Музейна добірка творів В. Леоненка представлена серією гравюр «Пам’яті Чорнобиля», «Архітектурні пам’ятки Чернігова» та екслібрисами із серій «Шевченкіана» та «Гоголіана», подарованими автором у різні роки.
Колектив Чернігівського обласного художнього музею імені Григорія Галагана щиро вітає шановного Василя Федоровича з його славним ювілеєм!

Бажаємо міцного здоров’я, творчого довголіття, нових планів і їх звершень. Нехай творчість приносить задоволення Вам і дарує радість шанувальникам Вашого мистецтва.
ВСІМ ПЕРЕМОГИ ТА МИРУ!

Чернігівський художній музей імені Г.Галагана



Теги:художній музей Ґалаґана, Василь Леоненко, графіка, екслібриси


Читайте також



Коментарі (0)
avatar