реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

З якого інгредієнту «зварений» Сергій Соломаха?

Від редакції: користуючись принципами поваги до різних думок, ми розміщуємо допис автора, який чомусь "забув" написати, що він працював заступником у відомого багатія Яковишина. З відповідною зарплатою. Тож плачі його за пересічними пенсіонерами видаються нам, як мінімум, лукавими. А пенсійні нововведення зачіпають його власні інтереси, бо коли із зарплати, скажімо, в 12 тисяч віддавати державі 15 відсотків - то воно, звісно, відчутно. Але до чого тут "трудівниці шкідливих виробництв"?

А тепер - стаття Григорія Войтка, яка попередньо уже розміщена на сайті ТОВ Яковишина ""Земля і воля".

Прізвище цього журналіста походить, видно, з назви козацької страви, для приготування якої використовували гречану крупу або пшеничне чи житнє борошно. Сьогоднішньому пересічному пенсіонеру малодоступні всі ці інгредієнти, щоб зварити соломаху.

Втім, Сергій Соломаха, здається, живе десь за межами України, тому й називає на сайті «Сіверщина» популістським голосування в парламенті проти прийняття поправок до пенсійного законодавства. Цікаво, а якої б «заспівав» Соломаха, якби подібні зміни були прийняті, скажімо, за режиму Януковича чи Кучми? Як би він назвав тих депутатів, котрі тоді проголосували б за такі зміни для пенсіонерів? Тут варто згадати реакцію демократів-патріотів , коли при Януковичу піднімали пенсійний вік.

Тепер що, то справжні патріоти сидять у парламенті і уряді, які спочатку «опустили» середньостатистичну пенсію до рівня найнижчої в світі, а за тим ще й «урізали» її на 15 відсотків для працюючих пенсіонерів, підняли вік і страховий стаж для жінок з пільговими умовами праці? А ті пільги були уведені ще за комуністів та інших «злочинних режимів». І мали право на них вчителі, лікарі, трудівниці шкідливих виробництв…
Нові зміни до пенсійного законодавства підняли до статусу багачів працюючих пенсіонерів, в котрих розмір пенсії перевищує 1500 гривень. І цьому аплодує демократичний журналіст Соломаха? Кому він служить із своєю «справедливою» позицією?

Більшу пенсію, ніж мінімальна, заробили не тільки державні чиновники з особливими нормами обрахування пенсій. На неї «пахали» й ті, хто не знав, що таке нормальний вихідний чи нормальна відпустка десь на березі морі, бо доводилося працювати на кількох роботах, щоб діти були нагодовані і нормально вдягнуті. Багато з таких продовжують працювати (не в бюджетній сфері) й після виходу на пенсію, поповнюючи своєю зарплатою бюджет і пенсійний фонд. Може вони й пішли б на заслужений відпочинок, але за 2-3 тисячі пенсії зараз не проживеш, та і в дорослих діток можливо, свої дітки вже з’явились … Це в Європі, з дзвіниці якої Соломаха споглядає на українських пенсіонерів, все інакше.

Працюючі пенсіонери та «пільгові» трудівниці, певна річ, і добровільно погодилися б на подальше затягування пасків з вішанням на їхні шиї проблем державної казни, якби бачили, що вже більше, ніж вони, позатягували ті паски народні депутати та інші вітчизняні «бідняки». Щоб побачили десь інформацію Соломахи про те, скільки заплачено в бюджет з «чорної» готівки, що «крутиться» на кожних виборах, витрачається на утримання парламентських і позапарламентських численних партій з їхніми меді-проектами.

Та й та ж Юлія Тимошенко, до якої є багато претензій, і голосування якої проти пенсійних змін Соломаха назвав популістським, вказала через телеекран кілька можливих реальних шляхів поповнення Пенсійного фонду і бюджету взагалі. Вони, невикористані джерела, значно перевищують суму, яку стягнуть з «багатіїв»-пенсіонерів.

А скільки інших дірок у державній казні? Та за них не беруться ні депутати, ні урядовці. І Соломахи їх не бачать, як і не бачили тоді, коли Янукович був при владі. А якщо прийде до влади новіша команда, не сумніваюся, Соломахи назвуть оті поправки до пенсійного закону злочинними, а популізм Тимошенко «перефарбують» у боротьбу за людей.

До речі, проти пенсійних змін голосували не лише фракції «Батьківщини» і Опозиційного блоку, не взяли участь у тому голосуванні багато депутатів з президентського блоку, «Самопомочі», «Волі народу» та інших. Ще одна цікава статистика. Сайт «Сіверщина» оголосив опитування стосовно оцінки діяльності уряду. З півтори сотні проголосованих переважна більшість оцінила негативно. Тут теж проглядається популізм? Чи, може, рука Путіна? На сайті «Сіверщина» дуже популярний сусідній президент-агресор, зате там немає своїх казнокрадів і хабарників, «розмальованих» тим же Соломахою чи після якогось його журналістського розслідування.

Хтось із сучасників неодмінно доживе до того часу, коли політики і вчені ретельно проаналізують українські революції та прийдуть до висновку, що в усіх наших бідах одну з провідних негативних ролей зіграла (може, ще й відіграватиме) зіпсована українська журналістика. А зіпсованою її назвав … співробітник Інституту журналістики Національного університету імені Тараса Шевченка, вчений історик і літератор Іван Забіяка.
Григорій ВОЙТОК



Теги:Сергій Соломаха, Яковишин, Земля і воля, пенсійні зміни


Читайте також



Коментарі (5)
avatar
1
Підтримую Войтка, і аж ніяк не "патріота" Соломаху. І ось чому. Якби забирали частину отих 15 відсотків з великих пенсій, то ще б можна було якось зрозуміти, хоча з пенсій не можна забирати, бо то не прибуток (не дохід, щоб податки брати). Але якщо мій батько все життя пропрацював водієм у "Сільгоспхімії" та й потім має пенсію у 1500 грн, а йому теж зменшили на 37 гривень, то як це називається? Так, звичайно, 37 грн - то мізер, але ж ми говоримо про справедливість! А взагалі оцим соломахам та іже з ними не треба гордитися, бо нема за що - навпаки, якби не такі як він, то й держава цілісна б була...
avatar
2
Блок "Від редакції" розміщують (в разі, якщо так роблять) після тексту, а не перед ним, замість ліду.
avatar
3
Прочитавши хвацьки і образливі закиди пана Войтка у мене питання:

Чому коли усім держслужбовцям і науковим працівникам(навіть з мізерними з/п), які йдуть на пенсію у 2015 році, зменшили пенсію на третину (з 90%, 80%, 70%  аж до 60% від розміру з/п), то  "справедливоборці" і "справедливоборці" навіть не тявкнули про кричущу несправедливість і порушення прав цих громадян?

До речі, зміні у пенсійному забезпеченні держслужбовців і науковців 29.12.2014р. з 19 депутатів фракції ВО"Батьківщина" За  голосувало 15 депутатів, утримався -1, відсутні - 3.
Водночас фракція "Опозиційного блоку" цей законопроект не надала жодного голосу.


І це при тому, що усі хто отримав пенсію  за таку ж роботу дещо раніше залишилися при значно більших пенсіях та ще й раніше пішли на пенсію у 60 років, а не 62.

Відповідь проста: їх це  особисто це не стосується, бо вони мають вже пенсію.

Крім того, цим працючим пенсіонерам, які займають офіційні робочі місця чомусь  начхати, що сотні тисяч  громадян, не маючи офіційної роботи зовсім позбавляються права на пенсію.

Щодо людей, що працюють на шкідивому виробництві, то їх там треба не савєтскімі спецпенсіями утримувати (аж до повного угроблення їх
здоров"я, щоб заробити стаж), а високими заробітками та страхуванням їх здоров"я.
avatar
4
З коментаря Соломахи виходить, що то в працюючих пенсіонерів повинна голова боліти за працевлаштування сотень тисяч безробітних громадян? І тепер до батьків сайту «Сіверщина»: спіть спокійно і не сичіть від «чорної» заздрості, у мене зарплата і пенсія в багато разів скромніша, ніж ви «вибредили» у своєму коментарі. Ну й стосовно мільйонера Яковишина, який давно не дає вам спокою. Очолюване ним товариство «Земля і воля» з 1 лютого збільшило фонд зарплати на 50 відсотків, до 8 Березні господарство завершило виплату 13-ї солідної зарплати. Як розумієте, від цього збільшаться й відрахування до Пенсійного фонду та бюджету взагалі. Дай, Боже, й батькам «Сіверщини» так працювати на людей і державу, а не так, як написав один з тих батьків про свою роботу, - «відпочиваю». Він, відпочиває, Соломаха «найсправедливішу» владу захищає від «зажерливих» пенсіонерів, а пенсіонер Яковишин дає роботу майже півтори тисячі людей і казну наповнює. Хоча, все-таки Соломаха, напевно, правильно написав у коментарі, що то працюючі пенсіонери повинні дбати про сотні тисяч тих, хто не має роботи. Бо більше нікому?
avatar
5
Пан Войток, захищаючи особисті власні інтереси, чомусь дозволяє собі ображати і виливати свій гнів не на тих, хто приймав невигідне йому рішення,  а на людину, яка лише висловила свою думку про те, що певна політична сила, що входить у правлячу коаліцію, виключно   з популістських міркувань так активно критикує і не проголосувала за зміни у пенсійному законодавстві, запропоновані коаліційним урядом.

Ось дослівна цитата, яка викликала шквал емоцій у пана Войтка:

"Це чи не перше синхронне популістське голосування однієї з фракцій правлючої коаліції і з проросійською опозицією у Верховній Раді України VІІІ-го скликання"

Дивно, що пан Войток чомусь не помітив у матеріалі особисту оцінку цих  змін до пенсійного законодавства:

"Ці жорсткі і непопулярні для деяких категорій громадян зміни у пенсійному законодавстві наберуть чинності, у разі підписання цього закону Президентом України, з 1 квітня 2015 року."

Інші  судження, які можуть вважатися оціночними, у матеріалі «Опозиційний блок» та ВО «Батьківщина» не дали жодного голосу за зміни до пенсійного законодавства, запропонованого Кабміном відсутні.

Тож звідки стільки жовчи, домислів, звинувачень і припущень взялося у пана Войтка до Сергія Соломахи, який лише довів до загалу інформацію про зміни у пенсійному законодавстві і хто і як голосував у ВРу ці зміни?
avatar