реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

З діабетом бореться льон

Льон -- дивовижна рослина. Недарма наші пращури використовували її набагто ширше, ніж ми. Приміром, хворим на цукровий діабет рекомендують обмежувати споживання жирів та вуглеводів. А лляна олія, що містить у своєму складі до 60% омега-3-жирних кислот, годиться для таких хворих.

Є навіть дослідження, що в разі регулярного споживання лляної олії в них зменшується частота розвитку діабетичної нефропатії.

Великим достоїнством насіння льону (олії також) є здатність активізувати обмінні процеси в організмі, знижувати рівень цукру в крові, поліпшувати діяльність підшлункової залози, посилювати дію інсуліну.

Отже, це справді рослина для тих, хто страждає від цукрового діабету. Простий настій насіння льону: 1—3 ч. л. (залежно від маси тіла) залити 1 склянкою холодної перевареної води, настояти, час від часу помішуючи, впродовж 2—3 годин. Випити перед сном.

Помічний такий настій: 3 ст. л. подрібненої суміші (насіння льону, стручки квасолі, листя чорниці і вівсяна солома — порівну) залити 3 склянками гарячої води, кип’ятити на слабкому вогні впродовж 15 хв, охолодити і перецідити. Пити по третині-половині склянки тричі на день під час їди.
Готують відвар із суміші такого складу: насіння льону, корінь цикорію, лопуха (по 1 частині), листя чорниці та квасолиння (по 3 частини). 3 ст. л. подрібненої суміші залити 0,5 л води кімнатної температури, настояти впродовж 12 годин, прокип’ятити на водяній бані впродовж 5 хв, настояти 1 годину і перецідити. Пити по 1 склянці 3—4 рази на день після їди.

У популярній літературі описується рецепт, користуючись яким, хворі на цукровий діабет нібито можуть убезпечитися від інсулінової залежності: 2 ст. л. насіння льону розтерти на порошок, залити 0,5 л окропу і кип’ятити впродовж 5 хв в емальованому посуді, охолодити під кришкою. Випити воднораз теплим за півгодини до сніданку (якщо утворилася плівка, з нею випити). Відвар пити щоденно, не порушуючи дієти та режиму лікування інсуліном. За 2—3 місяці намагатися раз на тиждень знижувати дозу інсуліну, а приблизно за 6 місяців потреба в інсуліні відпаде. Однак ще упродовж року відвар слід пити 2—3 рази на тиждень, а одночасно — замість чаю цикорій, обов’язково приймати вітамін С.

"Ваше здоров'я"




Теги:діабет, інсулін, лляна олія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar