реклама партнерів:
Головна › Новини › "Біла Хата"

Вузлики напам’ять. Секрети догляду за взуттям зі шкіри

З настанням осінньої погоди актуальним стає догляд за шкіряним взуттям. Про те, як це можна зробити краще, розповідає продавець-консультант магазину «Cabani» («Кабані»), що на вулиці Щорса, 4, в Чернігові, Ірина БАЛАШОВА (на фото).

Не секрет, що взуття набагато швидше псується, якщо за ним неправильно доглядати або взагалі не робити цього.
А доглядати за шкіряними речами, і особливо за взуттям, зовсім не складно й купувати дорогі креми для них не обов’язково.

Головне в такому догляді — це своєчасне чищення від пилу та бруду. Взуття краще чистити відразу після того, як ви його зняли, прийшовши з вулиці. Якщо воно сильно забруднилось, слід відчищати, застосовуючи 1-2% мильний розчин.

Пам’ятайте і про те, що шкіряні вироби не можна сушити біля опалювальних приладів. Взуття та інші вироби зі шкіри зберігають у сухому, по можливості прохолодному місці, куди не потрапляють сонячні промені. Найкраще набити взуття папером, щоб воно не втратило форми й не деформувалося. Взуття з лакованої шкіри перед зберіганням можна загорнути в папір — це вбереже його від злипання.

Взуття, яке ви дістали після довгого зберігання, спершу варто почистити й тільки потім взувати. Перед нанесенням крему вимийте його. Незважаючи на те, що перед зберіганням ви його мили, за довгий період часу воно вкрилось шаром пилу, навіть якщо лежало в закритій коробці.

При чищенні виробів із замші не користуйтеся водою, вона може зіпсувати зовнішній вигляд виробу.
Хочете додати шкіряним речам гарного блиску, не застосовуючи крем для взуття? Протріть їх м’якою ганчірочкою, змоченою у збитих яєчних білках. Шкіряний виріб матиме незвичайний блиск.

Шкіряне взуття коричневого або бежевого кольорів можна натирати молоком — це освіжить його колір, додасть блиску і доглянутого вигляду. Чистити взуття можна також сумішшю лляної олії зі скипидаром. До речі, скипидаром можна розбавити й повернути до життя засохлий крем для взуття.
Якщо ви звикли чистити взуття зі шкіри спеціальним кремом, краще спочатку змастіть цим кремом взуття і залишіть, щоб він зміг просочитися в шкіру. Через кілька годин взуття можна відполірувати до блиску спеціальною щіткою або м’якою ганчіркою.

Необхідно дотримуватися і правил, якими, на жаль, часто нехтують багато користувачів: при одяганні взуття закритого фасону користуйтесь спеціальною взуттєвою ложкою, щоб не пошкодити п’яткову частину.

Не знімайте взуття, наступаючи на задник, цим ви запобіжите відриву підошви.

Взуття із зовнішніми ременями й резинками має спеціальне місце для захвату і взування, не можна тягнути безпосередньо за ремені й резинки.




Теги:взуття, магазин, ірина, Догляд, прради, секрети, Балашова


Читайте також



Коментарі (0)
avatar