реклама партнерів:
Головна › Новини › "Біла Хата"

"Біла хата": Щоб ногам було тепло...

Надворі — нестабільна зимова погода, яка змінюється від морозу до сльоти. Це негативно позначається не лише на здоров’ї людей, а й на деяких речах, без яких ми не можемо аж ніяк обійтися.
Про те, яке взуття сьогодні вибрати, розповідають нашим читачам продавці магазину «Cabani» («Кабані»), що знаходиться в Чернігові на вул. Щорса, 4, Андрій КОЗАЧЕНКО та Ірина БАЛАШО
ВА.

Андрій КОЗАЧЕНКО:

Що краще?

— Якщо в різні пори року ми можемо не так прискіпливо ставитися до вибору взуття, то про зиму такого не скажеш. Тут треба підібрати таке взуття, щоб і ноги не мерзли, і підошва мала добре зчеплення з поверхнею, аби не завдати собі серйозних травм у випадку ковзання.
Зимове взуття буває на трьох підкладках: цигейці, флістекстильному підкладі, термомембранній основі.
Цигейка — це натуральний матеріал зі стриженої овчини і використовується для виготовлення підкладок та закотів зимових чобіт. Таке взуття дуже тепле і комфортне. Взуття із флістекстилю брати краще тоді, коли людина проводить більше часу в приміщенні. 15-20 хвилин пройтися та постояти на зупинці громадського транспорту — нога не змерзне, зате в приміщенні ноги не потітимуть. Доцільно, наприклад, таке взуття купувати автоводіям. Взуття на хутровій внутрішній основі взувають тоді, коли більше часу треба буде проводити на вулиці, і взувати вже доцільно при температурі від трьох градусів морозу. Якщо в такому взутті посидіти годину і більше, то ноги починають потіти, а після виходу на мороз швидко змерзнуть — це може призвести до застуди.

Щоб не впасти

Підошви зимові теж бувають більш стійкі до зношування, які складно стерти, бо вони більш жорсткі. На м’якій основі підошви швидше стираються, але в них набагато комфортніше. Підошви з каучуку мінімізують ковзання, не слизькі. Суттєвим фактором є індивідуальна особливість, адже у кожної людини різна хода, і комусь краще підійде взуття на гумовій, а декому — на поліуретановій підошві. Приміром, якщо у когось стираються «задники», то треба купувати взуття зі стійкою до зношування підошвою. Якщо немає проблем із ходою, то можна придбати взуття із будь-якою підошвою. Треба мати на увазі, що з поліуретанового матеріалу вироби на сильному морозі тріскаються.


Андрій Козаченко

У випадку, якщо взуття не профільне, не стійке до зношування, то при плюсовій температурі, коли сніг розтає і сльота, треба користуватися водостійким кремом або спеціальним спреєм — тоді взуття на довше збереже свої властивості, бо, як відомо, шкіра має здатність вбирати вологу.

Ірина БАЛАШОВА:

Як вибрати?

— Необхідно зазначити, що видів зимового взуття є кілька — моделі для вечірок, торжеств, офіційних прийомів. Ми ж сьогодні говоримо про взуття для повсякденного використання, яке виготовляється з урахуванням погодних умов, у яких його експлуатують. Не секрет, що вдало підібрана пара зимового взуття перешкоджає деформації ніг і переохолодженню організму в цілому.
При виборі взуття треба кожному зважати на деякі особливості. Одному, наприклад, і в двадцятиградусний мороз підійде взуття на флісовій основі, а в когось і на овчині мерзнутимуть ноги.


Ірина Балашова

Підліткам краще зимове взуття брати на розмір більше, а щоб ноги комфортно почувалися, треба купити товстішу устілку, тоді нога не буде всередині такого взуття «ковзати». А через деякий час, коли ногам буде тіснувато, устілку зайву треба вийняти. Також на розмір більше доцільно брати взуття і тим людям, у яких ноги ніколи не нагріваються. У такому разі буде можливість одягнути ще додаткові теплі шкарпетки.

Цікавився темою Сергій КОРДИК







Теги:взуття, Догляд, андрій, Сabani, зима, Козаченко, сніг, Ірина Балашова, поради, обувь


Читайте також



Коментарі (0)
avatar