реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Вшанування Кобзаря: скромно, як ніколи...

Вчора у Чернігові, на Валу, біля пам'ятника Тарасу Шевченку у виконанні актриси обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Шевченка, заслуженої артистки України Наталії Максименко та актора обласного Молодіжного театру,заслуженого артисту України Олексія Биша прозвучали вірші Великого Кобзаря. А творчі колективи обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм: академічний український народний хор; капела бандуристів ім. О.Вересая та духовий оркестр виконалимузичні твори на слова Тараса Шевченка.

Уже другий рік поспіль за ініціативою громадських організацій «Батьківщина Молода» та «Ukrainians» до дня народження Тараса Шевченка проходить міжнародний флешмоб «GlobalShevchenko». Мета якого – вшанування пам’ять Великого Кобзаря та показ пам’ятників, встановлених по всьому світу та Україні на його честь, як свідчення визнання генія Шевченка, шани і любові українського народу до його творчості.

Тож усі присутні приєдналися до патріотичної акції та прочитали вірш «Чи ми ще зійдемося знову» (з циклу «В казематі»).

Після цього представники влади і громади поклали квіти до пам’ятника Великому Кобзареві.

Цього року багато чернігівців не потрапили на урочистості через те, що не знали часу їх проведення. А з діячів культури до пам'ятника Шевченку не прийшли директори театрів, історичного та художнього музеїв, керівники музичних шкіл, спілок художників та народних майстрів, хоча вони фінансуються з українського бюджету, не було навіть Шевченківського лауреата - поета...



Теги:Чернігівська ОДА, Тарас Шевченко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar