реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Вперше в Україні засуджено російського шпигуна

Офіцер ФСБ Росії, затриманий в Україні за шпигунство, засуджений українським судом. Про це повідомив глава СБУ Валерій Хорошковський.

Так, Хорошковський, відповідаючи на запитання, як йдуть справи у співробітника ФСБ Володимира Александрова, затриманого в лютому під Одесою і відносно якого порушена кримінальна справа по ст. 114 КК "Шпигунство", відповів: "Я скажу більше, щоб поставити крапку в цьому питанні: він вже засуджений".

Зазначимо, стаття 114 КК передбачає покарання від 8 до 15 років позбавлення волі.

При цьому, за словами глави СБУ, росіянин був засуджений українським судом. Але на запитання про те, де відбуватиме ув'язнення Александров, глава СБУ відповів розпливчато: "Я вже поставив крапку: він засуджений".

Нагадаємо, 27 січня в Одеській області був затриманий офіцер ФСБ під час одержання від громадянина України відомостей, які є державною таємницею.

Заходи щодо прикриття такої агентурної акції здійснювали ще 3 офіцери ФСБ та військовослужбовець оперативної групи російських військ Придністровського регіону Молдови.

Трьох офіцерів ФСБ Росії після допитів та отримання від них вичерпних пояснень з приводу виконання розвідувальних завдань на шкоду безпеці України були офіційно попереджені про неприпустимість подібних протиправних дій у майбутньому та вислані з території України із забороною в'їзду на 5 років.

http://www.ukrpohliad.org/news.php/news/3633




Теги:фсб, державна таємниця, шпигуни, СБУ, Росія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar