реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Жінку з Чернігівщини спецслужби Росії змушували шпигувати

На Чернігівщині жінку, яка добровільно повідомила про зв'язок з іноземними спецслужбами, звільнено від кримінальної відповідальності

Деснянським районним судом м. Чернігова прийнято ухвалу щодо жительки одного з прикордонних сіл Чернігівської області, яка добровільно повідомила до Служби безпеки України про співпрацю з іноземними спецслужбами. Про це йдеться в інформації прес- групи управління СБ України по Чернігівській області.

Представники спецслужб РФ спіймали жінку на незаконному перебуванні в Росії і поставили умовою звільнення від кримінального покарання негласне співробітництво. Від неї вимагалось збирати та повідомляти кураторам про розташування українських укріпрайонів, особовий склад та озброєння збройних сил, дислокацію військових частин у регіоні, а також конфіденційні дані працівників місцевих державних структур.

Після повернення додому жителька прикордонного регіону, усвідомлюючи протиправність такої співпраці, звернулася до правоохоронних органів із відповідною заявою і дала правдиві свідчення про свій зв'язок з іноземними спецслужбами, а також про поставлені перед нею завдання.

Враховуючи, що чернігівка добровільно зізналася у співпраці з представниками іноземних спецслужб, та беручи до уваги той факт, що реальної шкоди інтересам української держави вона не завдала, суд задовольнив клопотання органів слідства та на підставі ч.2 ст. 111 звільнив її від кримінальної відповідальності.



Теги:фсб, російсько- українська війна, Деснянський суд Чернігова, СБУ, Гру, шпигуни


Читайте також



Коментарі (0)
avatar