реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

Вперше в Чернігові виставка Василя Перевальського «Мій Шевченко»

3 березня, у четвер, о 12.00 в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» (у Колегіумі, на Валу) відбудеться відкриття виставки творів художника-графіка, народного художника України, академіка Василя Перевальського за участю відомого громадського і державного діяча, українського поета Івана Драча.

Творчість талановитого художника своїми витоками пов’язана з мистецтвом шістдесятників і водночас є його невід’ємною складовою. Звідси прагнення творити чесно, «на совість», бути максимально відданим власним переконанням. І справа не тільки в тому, що Василь Перевальський свого часу намагався не працювати над заполітизованими темами. Сягаючи корінням давнього козацького роду, генетично увібравши пам’ять славних предків, він своєю творчістю послідовно і неухильно стверджує високі ідеали любові до національної культури, чимало прикладаючи сил до її збереження та примноження.

Перевальський один із провідних художників у галузі книжкової ілюстрації, він творить у царині українських класичних творів та поезії, народних прислів’їв і ліричних пісень, історичних екскурсів у давнє минуле та подій, що живуть в пам’яті його покоління.

Василь Перевальський є автором пам’ятного знака «Голодомор 1932–1933», що спочатку виник як графічний образ, а згодом був відтворений у граніті і встановлений біля Михайлівського Золотоверхого монастиря у Києві.

Значним є доробок майстра у книжковій графіці, екслібрисі — це самобутня, невід’ємна частина загальномистецьких процесів, що одночасно є їх визначальною складовою. Постійний пошук, творче горіння, бажання прислужитися справі, ствердження високих духовних ідеалів української нації — головні риси людини і митця Василя Євдокимовича Перевальського.

Запрошуємо чернігівців та гостей міста відвідати експозицію творів Василя Перевальського «Мій Шевченко», пізнати творчість визначного майстра книжкової графіки та ознайомитися із його живописними полотнами.



Теги:Василь Перевальський, НАІЗ Чернігів стародавній, Шевченківські дні, графіка? Іван Драч, виставки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar