реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Володимир Ємець: «Мене поцілував Папа!»

У Ватикані пройшли урочистості з нагоди проголошення блаженним Івана Павла II — одних лишень поляків приїхало до католицької столиці 200 тисяч. І молилася практично вся Польща.

Труну з тілом покійного Папи дістали з поховання після того, як підтвердився факт чудесного зцілення французької черниці Марі Симон-П’єр. Для того ж, щоб Іван Павло II був зарахований до лику святих, після його беатифікації має бути визнано вчинення ним другого дива.

Народний художник України, чернігівець Володимир Ємець пригадує:

— Наприкінці 1970-их років я був з групою на екскурсії у Польщі, ми відвідували і храм, де знаходиться головна святиня країни — ікона Божої матері Ченстоховської. Керівниця групи повела нас у базиліку, куди зазвичай туристів не водять.

І ось стоїмо ми, роздивляємося розкішні оздоби, аж із бічних дверей виходить кардинал у білому. Починає говорити до нас французькою, ми — нуль реакції. Говорить німецькою — те ж саме. Тоді він усміхається і російською каже: «А, братья!»

Трохи поговоривши, благословляє групу, розвертається (вийшло так, що я стояв у нього за спиною) і …цілує мене. Я отетерів.

А вже згодом, коли в пресі повідомили про обрання Папи-поляка, я впізнав його. Це був Іван Павло II.




Теги:ватикан, Іван Павло II, народний художник, папа


Читайте також



Коментарі (0)
avatar