реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Водія засудили на 5 років за наїзд на мотоцикліста

Прокуратурою Чернігівської області доведено в апеляційному суді вину водія автомобіля у скоєнні дорожньо-транспортної пригоди, в результаті якої загинув мотоцикліст.

10 квітня обласний апеляційний суд залишив у силі вирок Менського районного суду в цьому кримінальному провадженні. Винуватця ДТП засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на 3 роки.

Сам трагічний випадок стався 27 серпня минулого року в смт Березна Менського району. У темну пору доби, після 23 години, водій ВАЗ-21099 сів за кермо у стані легкого алкогольного сп’яніння. Виконуючи поворот ліворуч, він перед зміною напрямку руху не переконався, що це буде безпечним, не надав дорогу зустрічному транспортному засобу, що наближався. Як наслідок, при виїзді з перехрещення проїзних частин, опинившись на смузі зустрічного руху, зіткнувся з мотоциклом.

Мотоцикліст від отриманих тілесних ушкоджень загинув на місці аварії.

Як досудове розслідування, так і суди прийшли до висновку, що причиною та умовою настання ДТП стало порушення водієм автомобіля вимог п. п. 2.3 б), 2.9 а), 10.4 Правил дорожнього руху України. Про це повідомила прес-служба прокуратури Чернігівської області

Зокрема, згідно п. 2.9 а) цих правил, у стані алкогольного сп’яніння керувати транспортним засобом водієві забороняється;

Згідно п.10.4, водій, що виконує поворот ліворуч, повинен дати дорогу зустрічним транспортним засобам.



Теги:прокуратура Чернігівської області, наїзд на мотоцикл, ДТП, аварія, Березне, правила дорожнього руху


Читайте також



Коментарі (0)
avatar