реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Владислав Атрошенко: "ЧеЛайн - це багно..."

Відомо, що є певна політична сила, яка стоїть за сайтом «ЧеЛайн». Я не хочу її називати, всім і так це зрозуміло. В цієї партії є бажання здобути електоральні вподобання будь-яким чином. Думаю, що вони йдуть помилковим шляхом.

Я не хочу коментувати багно на їхньому сайті, якого дуже багато. Але маніпуляції, які вкрапляються в цьому багні, слід розуміти і спростовувати. Зараз про одну із них.

У нас є громада міста Чернігів. Ми всі сплачуємо податки до бюджету міста, й за ці податки фінансується робота дитячих садочків, шкіл, лікарень міста. Це ж справедливо? Я ж нічого не перекрутив?

Разом з тим у дитсадках та школах навчаються дітки з інших міст та районів. Цих діток ми також любимо. І ми не говоримо, що їх треба вигнати з садків або шкіл. Але треба членам чернігівської громади розуміти, що фінансується навчання цих діточок з бюджету нашого міста.

Колись має прийти час, коли ми повинні будемо почати рахувати ці гроші та принаймні обговорювати це питання.Їх слід починати обговорювати у громаді дуже обережно.

Чого ми бідні? Тому що кошти не рахуємо. Утеплятися ми не хочемо, тому що в квартирах і так спекотно. Лічильники ми не хочемо ставити бозна ще з яких причин. Навчати дітей ми хочемо по 5 чоловік у групі, щоб краще отримати знання, і це справедливо. Ми не рахуємо ПТУ, де ми навчаємо 55-60 % нечернігівських дітей, і платимо сиротам з районів 3700 грн стипендії щомісяця. І сплачує це платник податків міста Чернігова.
Якщо розібратися, очевидно, що партія з такою політикою у місті програє, а десь в Чернігівському або Бахмацькому районі виграє. Можливо, стратегія тієї партії – підтягнути райони. Але це їхні внутрішні справи.

У статті “ЧеЛайну” мова йде про те, що не треба ділити на “своїх і чужих”. Не треба ділити на своїх і чужих, але треба рахувати гроші і треба вести розмову з відповідними громадами, чиї діти навчаються. І брати у відповідних громад кошти на тих дітей, які навчаються. Якщо громади відмовляться платити, будемо з ними працювати, знаходити аргументи. Зрозуміло, що з батьків кошти ніхто не збирається стягувати, освіта і медицина у нас безкоштовні згідно з Конституцією. Але якщо державний бюджет поступово зменшує своє навантаження і перекладає його на бюджети місцеві, справедливим буде, щоб за цю безкоштовну послугу платила відповідна громада, а не на 100% бюджет міста Чернігова.

Я хочу побажати працівникам сайту “ЧеЛайн” бути добрішими та навчитися бачити в житті не лише погане. Сьогодні вони запросили мене до себе на ефір. Хочу повідомити, що не вважаю їх журналістами. Як міський голова маю багато інших, більш важливих справ, ніж спілкування з найманими працівниками певної політичної сили. В той же час, ніколи не відмовляв журналістам в спілкуванні та завжди намагаюся відповідати на всі запитання, в тому числі - незручні.

Владислав АТРОШЕНКО



Теги:Владислав Атрошенко, ЧеЛайн, Чернігівська міська рада, Валерій Давиденко


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Є інша сторона медалі, куди суттєвіша. Маю на увазі тисячі не чернігівців, які працюють у Чернігові. Вони сплачують податки за місцем роботи, а не проживання. Не справедливо? Так, але міському голові про це не йдеться.
avatar