реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Влада "проффесіоналів" закриває лікарні

В Україні закриваються малопотужні пологові відділення на 10 ліжок, де пологи приймають раз на 20 днів, заявила міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова. За її словами, у лікарів таких пологових будинків немає відповідної кваліфікації.

«Безумовно, вона (кваліфікація) низька, тому що медик не практикує щодня», – підкреслила Богатирьова.

Крім того, Богатирьова вважає доцільним малопотужні лікарні з малою кількістю ліжко-місць переформовувати в «койки денного перебування». На її думку, лікарні, які налічують 10-15 ліжок, не є такими в сучасному розумінні, їх можна вважати «установами для соціальної підтримки».

«Громадяни, які звикли, що у них була лікарня, а сьогодні ліжка денного перебування, бояться, що у них не буде можливості прийти взимку, полежати, відпочити, оскільки це люди похилого віку, вони звикли традиційно роками так у лікарні підтримувати своє здоров’я», – сказала міністр.

Між тим, у Корюківці -- єдиному місті області (крім Чернігова), де росте число жителів і ці жителі, як правило, молоді, не працює взагалі пологове віддлення центральної районної лікарні.

Нещодавно породіллю з Перелюбу довелося везти до Мени -- звідти, побачивши важкий випадок, перенаправили до Чернігова. Добре, що у чоловіка породіллі був автомобіль... А в Чернігові затребували таку суму, що чоловік мусив під чесне слово віддавати дружину лікарям, а сам гнати в село за грошима. Бо мав при собі лише 200 гривень...

Медична реформа від влади "проффесіоналів" триває...



Теги:Раїса Богатирьова, Корюківка, медична реформа


Читайте також



Коментарі (0)
avatar