реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Вітаємо Ларису Куровську з ювілеєм!

Щойно свій День народження відзначила рухівка і просвітянка Лариса Куровська.

Чернігівські рухівці від душі бажають усіх гараздів. Нехай будь-які проблеми і перешкоди успішно Вами усуваються, а кожен день приносить Вам безсумнівний успіх, справжню перемогу і особисте благо.

Куровська Лариса Дмитрівна (27.05.1949 р. н.) - викладачка КЗ «Чернігівський фаховий музичний коледж ім. Л.М. Ревуцького», членкиня Народного РУХу за перебудову з 1989 р.

Учасниця Ланцюга єдності 21 січня 1990 року, зустрічі Патріярха Мстислава, культурологічних походів «Дзвін-90» та «Козацькими шляхами» (1991 р.), святкування 500-річчя козацтва у с.Капулівка (1-6 серпня 1990 р.) та протистояння у с. Кіпті Козелецького району 22 вересня 1990 р.. між владою і національно-демократичними силами у зв’язку із спробою влади не допустити хор «Гомін» до обласного центру.

Засновниця і керівниця просвітянського хору «Причастя». Активістка відродження української Церкви. Кілька років очолювала міське товариство "Просвіта" імені Т.Шевченка.

Заступниця начальника управління культури Чернігівської облдержадміністрації 1992-1994 рр.

Авторка повісті «Озеречко названо Курівським…» (2011) та історико-краєзнавчого дослідження «Глибінь буття не можна осягнути» (2021).

Сергій СОЛОМАХА



Теги:Лариса Куровська, Дзвін - 90, чернігівський Народний Рух, чернігівська Просвіта


Читайте також






Коментарі (0)
avatar