реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Вісім мільйонів інвестицій — Чернігівщині

Упродовж 2010 року в економіку Чернігівської області іноземними інвесторами вкладено 8,4 млн.дол.США прямих інвестицій. З країн ЄС надійшло 73,7% прямих інвестицій, з країн СНД – 13,2%, з інших країн світу – 13,1%. У той же час капітал нерезидентів зменшився на 1,2 млн дол США.

Приріст сукупного обсягу іноземного капіталу в економіці області, з урахуванням його переоцінки, утрат, курсової різниці тощо, за 2010 рік становив 6,1 млн дол., що складає 6,9% до початку 2010 року.

Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій, унесених в економіку Чернігівської області, на 1 січня 2011р. склав 94,9 млн.дол., що в розрахунку на одну особу становить 87 дол.США.

Майже половина (45,8%) загального обсягу інвестицій належить інвесторам із Німеччини. До сімки найбільших інвесторів економіки області також входять: Польща, Кіпр, Віргінські острови, Британські, Литва, Італія, Російська Федерація.

Значні обсяги іноземних інвестицій зосереджено на підприємствах промисловості (76,4% загального обсягу), сільського господарства, мисливства та пов’язаних із ними послуг (8,5%), на підприємствах торгівлі, ремонту автомобілів, побутових виробів та предметів особистого вжитку (5,8%).

Головне управління статистики у Чернігівській області




Теги:іноземці, економіка Чернігівської області, інвестиції


Читайте також



Коментарі (0)
avatar