реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Вирок для хабарниці-податківця

Співробітницю Чернігівської ДПІ засуджено за вимагання грошей з комерсантів. Набув чинності вирок Новозаводського районного суду стосовно головного державного податкового ревізора-інспектора Державної податкової інспекції м. Чернігова, яка була затримана співробітниками Управління CБ України в Чернігівській області під час отримання хабара.

Працівниця податкової інспекції, проводячи перевірку фінансової діяльності чернігівського підприємця, виявила порушення податкового законодавства і вирішила скористатися цим для особистого збагачення. Під час спілкування з комерсантом вона натякнула останньому, що зможе допомогти вирішити його проблему за 9 тисяч гривень. Проте у ході подальших перемовин сума зменшилась до 5,5 тис. грн.

Співробітники СБУ затримали службовця під час передачі їй підприємцем усієї суми хабара.

У ході судового розгляду матеріалів кримінальної справи, порушеної за ст. 368 (отримання хабара) Кримінального кодексу України, було встановлено, що інспектор ДПІ не мала повноважень вносити зміни до акту перевірки. Тож її дії були кваліфіковані, як шахрайство.

Новозаводський суд м. Чернігова визнав підсудну винною за ч.1 ст. 190 Кримінального кодексу України і призначив їй покарання у вигляді 2 років позбавлення волі з іспитовим строком – 2 роки.

Прес-група Управління СБУ
в Чернігівській області




Теги:податкова, вирок, Управління СБУ, Кримінал, хабар


Читайте також



Коментарі (0)
avatar