реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Викрали автомобіль... Чи сплачувати податок?

Відповідно до Закону України „Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів” у разі викрадення транспортного засобу податок його власником не сплачується, якщо факт викрадення підтверджується відповідними документами органів, якими порушено відповідну кримінальну справу.
У разі викрадення транспортного засобу платник має право припинити сплату податку з власників транспортних засобів. Припинення сплати податку юридичними особами у даному випадку здійснюється аналогічно до цього порядку. Проводиться перерахунок розміру податку за зняті юридичними особами протягом року з реєстрації (перереєстровані) транспортні засоби.

У разі викрадення транспортного засобу протягом року за умови підтвердження відповідними органами факту викрадення здійснюється перерахунок розміру податку, крім податку, сплаченого при першій реєстрації в Україні. Розмір податку перераховується перед зняттям їх з реєстрації (перереєстрації) за місяці, які залишились до кінця року, починаючи з місяця, наступного за тим, в якому викрадено такий транспортний засіб.

Таким чином, у випадку повернення викраденого транспортного засобу, юридична особа повинна сплатити податок за кількість місяців, які залишилися до кінця року, починаючи з місяця, у якому було повернуто транспортний засіб, та подати розрахунок суми податку на повернуті транспортні засоби.

Відділ адміністрування майнових податків ДПІ у м. Чернігові




Теги:викрадення автомобіля, податок


Читайте також



Коментарі (0)
avatar