реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Декларацію юридичні особи мають подати до 1 лютого

З 1 січня 2013 року набрала чинності стаття 265 Податкового кодексу України «Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки». Юридичні особи, які є власниками об’єктів житлової нерухомості, зобов’язані надавати податковим інспекціям річну декларацію з податку на нерухоме майно. На запитання щодо подання такої декларації відповідає начальник управління оподаткування юридичних осіб Державної податкової служби у Чернігівській області Ірина Білазерська.

-Ірино Степанівно, хто визначає суму податку на нерухоме майно для юридичних осіб?
- Підпунктом 265.7.5 пункту 265.7 статті 265 встановлено, що платники податку-юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року.

- До якого числа необхідно подавати звітність з цього податку?
- Декларація з розбивкою річної суми рівними частками поквартально подається до органу державної податкової служби за місцезнаходженням об’єкта оподаткування до 1 лютого. Тобто, для платників податку-юридичних осіб, які є власниками об’єктів житлової нерухомості, останній день подання декларації з податку на нерухоме майно - 31 січня.

- Якою має бути форма декларації?
- Податкову звітність з цього податку юридичні особи мають подати за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 25.12.12 № 1408. Вона оприлюднена на офіційному веб-порталі ДПС України у банері «Податок на нерухоме майно» (www.sts.gov.ua).

- А які терміни сплати зобов’язань по річній декларації?
- Податкове зобов’язання за звітний рік юридичні особи сплачують авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації, тобто до 30 квітня, 30 липня, 30 жовтня та 30 січня наступного року.

- Як провадиться сплата податку?
- Податок сплачується за місцем розташування об’єкта оподаткування і зараховується до відповідного бюджету згідно з положеннями Бюджетного кодексу України.

Відділ взаємодії із засобами масової інформації
та громадськістю ДПС у Чернігівській області.



Теги:декларації, нерухоме майно, податок


Читайте також



Коментарі (0)
avatar