реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Викрадено картини художника, якого колекціонує Д. Табачник

В ніч з 9 на 10 лютого з приміщення Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя (Гоголівський корпус) було викрадено дві картини відомого українського художника Сергія Шишка.

Як повідомив начальник відділу по зв’язках з громадськістю УМВС в Чернігівській області Сергій Бриль, зловмисники проникли через вікно на другому поверсі в приміщення, яке розташовано поряд з приміщенням Музею історії вищої школи. За фактом злочину порушено кримінальну справу за ст.185 Кримінального кодексу України.
Як виявилось, ці картини не були навіть включені до каталогу творів цього художника. І зараз для того, щоб встановити справжню вартість цих картин, потрібно провести відповідну експертизу. Міліція проводить оперативно-слідчі заходи з метою розкриття цього злочину. За неофіційною інформацією вартість кожної із картин може становити від 20 тисяч доларів.

Картини цього художника колекціонує відомий знавець українських музеїв Д.Табачник. Детальніше читайте в свіжому випуску газети "Сіверщина".

Микола НАУМЕНКО.




Теги:табачник, Ніжин, крадіжка, Шишко, українські музеї


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Какой шустрый Табачник! Везде успевает. :)
А если серьёзно, то только благодаря ворам – чиновники, да и народ, узнают истинную ценность хранящихся в музеях художественных произведений. Воры – вот истинные ценители прекрасного! :)
avatar