реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Вийшла лірика 95-річного поета

Познайомитися з нашим видатним земляком зблизька уможливлює щойно видана книга «Лірика».

Появу будь-якої вартісної речі треба завдячувати багатьом людям і витратам їх дорогоцінного часу.

У цьому випадку Ігорю Васильовичу прийшли на допомогу Олена Бросаліна, постійний редактор його творів, Володимир Базилевський, колега-поет і незрадливий шанувальник, Олег Фешовець, відповідальний за випуск разом з його видавництвом «Астролябія».

У критичний момент браку фінансування до цієї когорти під’єдналися Асоціяція «Об’єднання підприємств Ніжинщини» (голова Сергій Кот) і Благодійний фонд «Ніжен» (директор Микола Шкурко).

Шести тисяч гривень виявилося достатньо, щоб справа зрушила з місця і вже за місяць книга лягла на стіл її творців.

Ігоря Качуровського представляти тим, хто стежить за сучасною українською літературою не треба. Хоч йому 1-го вересня виповниться 95 літ і мешкає він безвиїзно в Мюнхені. Хто ж уперше чує це ім’я, хай скористається нагодою, відкривши без малого чотирьохсотсторінковий томик «Лірики». Адже цей жанр літературної творчості як ніякий дозволяє пізнати єство автора та його життєвий шлях. А в поета була довга, звивиста дорога в буремні часи по широких світах з видатними людьми.

Можуть тільки позаздрити ті, що не взяли до рук його «Лірику», жили досі просто так, не помічаючи краси світу і слів, що його так возвеличують.

Ніжен



Теги:Микола Шкурко, нові книги, Ніжен, Ніжин, Ігор Качуровський


Читайте також



Коментарі (0)
avatar