реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

«Війни Обами», торт, допит і вступ до журналістики по-чернігівськи

Журналіст - це не той, хто уміє красиво писати. У першу чергу це той, хто уміє добре думати і допомагати у цьому іншим.

Це - головна теза чернігівського журналіста Василя Чепурного виголошена у вступній бесіді перед слухачами зимової школи журналістики при «Молодій просвіті» та сайті "Сіверщина" в Чернігові, вже минулої, на жаль, суботи.

Журналіст наводив приклади, як писали корифеї журналістики, на що вони звертали увагу. Наприклад, Валерій та Анатолій Аграновські. Вони вчили людину мислити.

Книга видатного американського журналіста Боба Вудворда «Війни Обами», з яким зустрічався Чепутрний, лежала тут же на столі. І молодь могла на власні очі переконатися, що може журналіст. Адже Боб Вудворд став одним із перших журналістів в США, який показав звірства, які чинили в Афганістані американські солдати. А тому це не викликало любов до цієї країни ,як у її ж громадян, так і у світової громадськості.

Організатори школи назвали добрий десяток своїх випускників, які працюють у міських, обласних та всеукраїнських засобах масової інформації та комунікації.

Торкнулися і такого поняття , як «продажний журналіст». Дійшли до думки , що це не подання рекламної інформації під маркуванням «імідж», «реклама» чи «позиція», а свідоме написання журналістом за «окремий гонорар» відвертої неправди, яка суперечить фактам і намагається переконати в цьому суспільство. Але правда про таку ганебну «роботу журналіста», яка суперечить журналістській етиці, рано чи пізно стане відомою громадськості.

Розминка вступної бесіди про журналістику закінчилася запитаннями « Чи можна стати навчитися цій професії?» та визначенням кандидатів на «допит», тобто інтерв’ю з відомими чернігівцями.

Перша зустріч була зігріта не лише спілкуванням, а й чаєм з тортом.

Наступне заняття школи буде присвячене написанню інформації, або замітки, або ж новини.

Владислав САВЕНОКВисокий Вал



Теги:Василь Чепурний, чернігівська Просвіта, Владислав Савенок, Зимова школа


Читайте також



Коментарі (0)
avatar