реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Відновлювати Україну буде в основному приватний капітал

Коли ми говоримо про післявоєнну відбудову України, ми маємо дати чітку відповідь собі та світу, яку державу ми будуємо? На які сектори будемо спиратися, щоб наша економіка демонструвала зростання втричі більше ніж в Європейському Союзі? Бо нам треба бути швидшими за сусідів, щоб скласти їм конкуренцію.

Ми вже напрацювали відповіді на ці питання. Найбільші переваги та перспективи Україна має у таких сферах: аграрна промисловість, енергетика та зелена металургія, машинобудування, переробна галузь, ІТ, оборонна сфера, фармація. Саме на них і буде спиратися післявоєнна відбудова України.

Про відновлення та розвиток української економіки поспілкувалася з представниками великого бізнесу у межах конференції «Великий день з NV. Діалоги про відновлення України».

Під час розмови кожен з учасників зазначив, що готовий допомагати у відновленні України й зацікавлений у цьому не менше, ніж держава. А також про реформи, які треба реалізувати для покращення інвестиційного клімату в Україні. Серед них – приватизація держмайна, дерегуляція та створення максимально прозорих правил гри.

Над більшістю цих питань працюємо, але будемо прискорюватися. Бо розраховуємо, що 80% післявоєнної відбудови України відбуватиметься коштом приватного капіталу. Це українські та іноземні інвестиції. Зокрема це також повинні бути російські репарації. І лише 20% – відновлення критичної та соціальної інфраструктури за бюджетні гроші.

Юлія СВИРИДЕНКО



Теги:Юлія Свириденко, відбудова України


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Провідною галуззю має бути не АПК, а ВПК.
Капіталізація країни є низькою. Основний природний ресурс земля в незадовільному стані. Людський ресурс у мінусі. Коштів ні в бізнесу, ні в бюджеті нема.
З такого низького старту рушати можна тільки за однієї умови - перезаснування держави. Нова Конституція потрібна з новою моделлю держави ХХІ століття військового типу. Напрошується для порівняння державний устрій Війська Запорозького - сотенно-полковий.
Зовнішні передумови: членство в НАТО і не членство в ЄС (хіба що він змінить статут), а особливе партнерство з провідними економіками світу.
avatar