реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Види та причини появи плоскостопості у дітей

Як уникнути плоскостопості у дітей та які бувають причини проблеми?

Плоскостопість - досить поширене захворювання, яке супроводжується деформуванням стоп. Несвоєчасне лікування та усунення дефекту може призвести до серйозних наслідків, завдати дискомфорту. Через плоскостопість людина швидше втомлюється, відчуває біль у ногах, порушується її хода. При ходьбі в районі кісток стоп утворюється склепіння, яке є амортизатором і впливає на поставу.

Вирішувати проблему з плоскостопістю необхідно у дитячому віці. Одним із ефективних інструментів, що вирішують проблеми з деформуванням ніг, є ортостельки та ортопедичне взуття. Причому останнє може використовуватися як при лікуванні плоскостопості, так і для профілактики. Представлене в магазині Ортокомфорт — ортопедическая обувь для детей характеризується високою якістю, довговічністю, зручністю та доступною вартістю.

Які є види плоскостопості і чим вони відрізняються?

Існує три ступені захворювання:

  • перший — плоскостопість виражена слабо і майже непомітна, її можна визначити за викривленою ходою;
  • другий — більш помітна і може супроводжуватися болем та дискомфортом під час ходьби;
  • третій – прогресуюча, яскраво виражена, супроводжується дефектами опорно-рухової системи, у деяких випадках – остеохондрозом та сколіозом.

Найпоширенішою є поздовжня вроджена форма плоскостопості. В результаті деформування поздовжнього склепіння збільшується довжина стопи, через що вона повністю прилягає до поверхні. Однією з різновидів є поперечна форма, в результаті якої у пацієнта деформується поперечне склепіння.

Набута травматична форма захворювання вважається однією з найпоширеніших у дорослих. Як правило, вона обумовлена ушкодженнями гомілкостопу або стопи. У деяких випадках така форма захворювання пов'язана із пошкодженням зв'язок.

ортопедичне взуття

Основні причини проблеми

Найчастіше появі плоскостопості сприяє малорухливий спосіб життя. Причина може бути пов'язана з перенесеним рахітом або остеопорозом, іноді проблема спостерігається не тільки у дорослих, але і у дітей. При збільшенні фізичної активності не завжди вдається усунути проблему, а в деяких випадках це, навпаки, призводить до її посилення.

Бігати чи займатися у спортзалі без спеціального взуття не рекомендується, оскільки можна травмувати ноги. У дівчат розвиток плоскостопості часто пов'язаний із регулярним носінням взуття на високих підборах.




Теги:для дітей, споживач, плоскостопість, взуття


Читайте також



Коментарі (0)
avatar