реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Відданих владі членів виборчих комісій підгодують грошима з «відкатів»?

Тільки на перший погляд порушення закону та зухвалість представників партії влади, які мають абсолютну більшість в окружних виборчих комісіях, є тільки бажанням «насолити» опозиції.
Член ОВК № 205 (м. Чернігів) від Української народної партії Сергій Соломаха був шокований, коли дізнався, що конфіденційною для членів ОВК від опозиції виявилася інформація про видатки з Держбюджету на виготовлення інформаційних плакатів та придбання канцелярських товарів для забезпечення діяльності дільничних виборчих комісій.


Для подолання такої секретності С. Соломаха був змушений (вже як заступник голови Чернігівської обласної організації Української народної партії) направити до ОВК № 205 5 жовтня ц. р. запит на інформацію(!) відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».
І це при тому, що відповідно до статті 13 Закону України «Про вибори народних депутатів» підготовка і проведення виборів депутатів здійснюється публічно і відкрито.

Як повідомив голова ОВК № 205 від КПУ Валерій Солдатов у відповіді на цей запит (від 12 жовтня 2012 р. № 71) замовлення на виготовлення інформаційних плакатів кандидатів у депутати в одномандатному виборчому окрузі № 205 виконало ТОВ «Рекламна агенція «Голд Ф’юче» за 17250 грн. Тож вартість одного примірника плакату кандидата формату А3 склала 57,5 коп.
Канцелярських товарів ОВК № 205 придбано на суму 51 224 грн. Їх придбано у ПП «Канцекспрес» - приватного підприємства зареєстрованого на квартирі одного з мешканців Чернігова.

Звернемо увагу на те, що 21 вересня 2012 року на засіданні окружної виборчої комісії заступник голови ОВК № 205 Авраменко С.В. від партії ВПО «Єдина Родина» оголосив про надходження до комісії чотирьох пропозицій від постачальників щодо закупівлі 33-х найменувань (перелік цих товарів і їх вартість є комерційною таємницею?!) канцелярських товарів, а саме: ФОП Федотов В.В. (на суму 82 981,16 грн.), ТОВ «Лагрос ЛТД» (44 835,90 грн.), ТОВ «Український папір» (39 041,04 грн.), ФОП Молочко Ю.Ф. (38 108,85 грн.). Хто і на якій підставі визначив виконавцем цього замовлення за бюджетні кошти ПП «Канцекспрес» мають з’ясувати, мабуть, контролюючи органи.

У відповіді голови ОВК №205 В.Солдатова на цей запит є сенсаційні (м’яко кажучи !) цитати з точки зору законодавства і здорового глузду:

1) «ОВК не має можливості надати Вам копію (рішення) чи іншого рішення посадових осіб ОВК щодо розміщення замовлення на виготовлення інформаційних плакатів та придбання канцелярських товарів оскільки таке рішення не викладалось у письмовій формі».

2) «ТОВ «Рекламна агенція «Голд Ф’юче» та ПП «Канцекспрес» на підставі ч. 1 ст. 36 Господарського Кодексу України заперечують проти розповсюдження інформації щодо умов укладених договорів оскільки розповсюдження даної інформації може завдати шкоди інтересам вищевказаних суб’єктів господарювання, тому відповідно до частини другої статті 7 Закону України «Про доступ до публічної інформації» окружна виборча комісія не має законних підстав для надання Вам інформації про кількість і вартість кожного з придбаних за кошти Державного бюджету канцелярських товарів та копії запитуваних документів оскільки інформація, що відображена в них містить ознаки комерційної таємниці та є конфіденційною».

Виникає питання, для чого було потрібно представникам партії влади в ОВК утаємничувати інформацію щодо фірм-виконавців, номенклатури канцелярських товарів і витрат з Державного бюджету, що призначені для забезпечення діяльності виборчих комісій?

Експерти з об’єднання патріотичних сил партії «Наша Україна», а з ними погодились представники з інших опозиційних сил, висловили підозру щодо вірогідності реалізації наступної шахрайської схеми: частина коштів із Державного бюджету, які витрачено для оплати товарів і послуг, буде використана для оплати послуг провладних членів виборчих комісій.
Звісно, після здійснення таких «відкатів», у контролюючих органів з’явитися потрібний «компромат» на посадових осіб ОВК і вони будуть змушені, щоб не опинитися за гратами, слухняно виконувати все, що їм накаже партія влади, а не закон.


Чернігівська прес-служба партії «Наша Україна»


P.S. Придбання канцелярських товарів ОВК регулюється середніми нормами видатків відповідно до постанови ЦВК №592 від 25.08.12 р.
Цією постановою для окружних виборчих комісій передбачено придбання канцелярських товарів на суму 1088 грн., на малу виборчу дільницю (менше 500 виборців) - 717 грн., середніх (від 500 до 1500 виборців) - 842 грн., великих (більше 1500 виборців) - 1125 грн.
Кошторисом видатків, наприклад, ОВК №205 (83 виборчих дільниць) для придбання канцелярських товарів для передбачено:
89 251 грн. = 1088 грн. (для ОВК) + 717 грн. х 10 дільниць (малі)+ 842 грн. х 4 (середні)+ 1125 грн. х 69 (великі).

Запит на інформацію до ОВК №205 заступника голови Чернігівської обласної організації УНП Сергія Соломахи:



Відповідь на запит Сергія Соломахи:











Коментарі (1)
avatar
1
а вы думаете в 207 лучше? рыбакова напечатали 14 жирным шрифтом, остальных 12 простым, если и захочешь, то кроме него никого не увидишь, а комиссия в упор не считает это за нарушение
avatar