реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

«Віддайте зарплати!» -

так можна сформулювати тему спільного засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати та робочої групи з питань легалізації зарплати та зайнятості населення, яке пройшло в Чернігівській обласній держадміністрації.

Заступник голови Чернігівської ОДА Дмитро Іванов наголосив, що питання погашення зарплатних боргів перебуває на особливому контролі уряду. Прем’єр-міністр України доручив на місцях погасити до кінця року цю заборгованість на економічно активних підприємствах у повному обсязі.

На Чернігівщині борги по зарплатах продовжують рости – тільки за останній місяць вони піднялися в півтора раза. І, як повідомив посадовець, загальна сума заборгованого на 1 вересня поточного року становила 20 мільйонів гривень. При цьому 97 відсотків боргу припадає на підприємства найбільших міст – Чернігова, Ніжина і Прилук.

Найбільше заборгували: ПрАТ «Чернігівський завод радіоприладів» (11,6 мільйона гривень), ДП «Чернігівторф» (1,8 мільйона) та ПрАТ «Ніжинський завод сільськогосподарського машинобудування» (1,2 мільйона). В той же час приватизація двох торфозаводів, що лишилися на Чернігівщині, гальмується свідомо, а їх керівники при цьому багатшають.

Представники підприємств-боржників основними причинами виникнення зарплатних боргів називають низьку платоспроможність, відсутність державного замовлення, неповну завантаженість виробничих потужностей та несвоєчасні розрахунки за виконані підрядні роботи або відвантажену продукцію.

В той же час нарешті заборгованість із виплати заробітної плати повністю відсутня на сільськогосподарських підприємствах області.

За повідомленням департаменту інформаційної діяльності Чернігівської ОДА



Теги:Чернігівська ОДА, Смолинський завод, Чернігівторф, борги по зарплатах


Читайте також



Коментарі (0)
avatar