реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Дирекція Смолинського заводу звертається не за адресою...

В Чернігівській облдержадміністрації зробили заяву щодо політичної акції Смолинського торфобрикетного заводу

Під стінами облдержадміністрації у понеділок зранку прийшли люди з прапорами однієї з політичним партій, яка напередодні виборів вирішила використати непросту ситуацію навколо Смолинського торфоброикетного заводу.

В обласній адміністрації вже відреагували заявою на цю політичну акцію. Наводимо її зміст.

Державне підприємство «Чернігівторф» та його філії – Ірванцівський та Смолинський торфозаводи є державним підприємством, яке входить до структури концерну «Укрторф». Чернігівська облдержадміністрація не управляє даним підприємством та не має повноважень щодо призначення або звільнення його керівників.
При цьому враховуючи, що підприємство знаходиться у Чернігівській області, дає роботу кільком десяткам працівників, Чернігівська ОДА протягом останнього року (фактично з лютого цього року) намагалась сприяти пошуку компромісів та взаєморозуміння між ДП «Чернігівторф» та Ірванцівським і Смолинським торфозаводами.
- За дорученням Голови я, як профільний заступник голови ОДА, неодноразово брав участь у спільних засіданнях комісій, робочих груп, які проводились на вимогу керівництва Смолинського торфозаводу. Неодноразово зустрічався з директором заводу Валентиною Огієнко та головою профспілки Андрієм Страховим. Врешті після детального вивчення ситуації, ми спільно з представниками обласної ради прийшли до висновку щодо зміни керівництва «Чернігівторфу». У червні 2020 року відповідний лист за моїм підписом та за підписом заступника голови Чернігівської обласної ради Арсена Дідура був направлений до концерну «Укрторф», - заявив Олександр Савченко

За словами Олександра Савченка, Чернігівська ОДА допомагала Смолинському торфозаводу, приміром, у червні цього року щодо відстрочки відключення заводу за борги за споживання електроенергії.
Також на прохання керівництва Ірванцівського та Смолинського торфозаводів Чернігівська ОДА сприяла вирішенню на користь заводів проблеми обмеження господарської діяльності заводів, коли у ДП «Чернігівторф» планували запровадити додаткові вимоги щодо підпису фінансових документів.
- Після зустрічі з керівництвом заводів 27 липня цього року на їх прохання голова ОДА Андрій Прокопенко звернувся до очільниці Міністерства енергетики України Ольги Буславець з пропозицією щодо надання заводам статусу окремих юридичних осіб, - повідомив Олександр Савченко.
Разом з тим, слід наголосити, що керівництво Смолинського торфозаводу повинно неухильно дотримуватись чинного законодавства України. Зокрема, щодо сплати податків, ведення належного бухгалтерського обліку, допуску на підприємство перевірок, в тому числі для встановлення фактичних об’ємів видобутого торфу.
Нагадаємо, що нині розслідується ряд кримінальних справ, в тому числі за ознаками кримінальних злочинів передбачених ст. 364 “Зловживання владою або службовим становищем”, ст. 191 “Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”, ст. 367 “Службова недбалість” та іншими Кримінального кодексу України.
Чернігівська ОДА наголошує – “політичні” акції біля стін ОДА, анонсовані керівництвом Смолинторфу, не мають жодного сенсу, адже кадрові призначення на держпідприємстві вирішуються не в ОДА. Більш того, категоричні вимоги щодо призначення керівником ДП «Чернігівторф» когось за вибором керівництва філій, замість прозорого конкурсу, викликає більше питань, ніж відповідей.

- В будь-якому разі рішення про зміну керівництва ДП «Чернігівторф» приймається не в стінах ОДА. І це добре відомо керівництву Смолинського заводу. Тож пропонуємо їм не втрачати час, а вести конструктивний діалог з їх безпосереднім керівництвом – концерном «Укрторф» та Міністерством енергетики України. Впевнені, що неухильне дотримання законодавства, в першу чергу в комерційній та фінансовій сферах діяльності, дозволить дуже швидко нормалізувати ситуацію на торфозаводах, - підкреслив Олександр Савченко.



Теги:Чернігівська ОДА, сірі схеми, Корупція, Чернігівторф, Смолинський торфозавод


Читайте також



Коментарі (0)
avatar