реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Відчуйте різницю: доки в нас першотравневі свята, у Європі -- святість

Папа Римський Іван Павло II у неділю був зарахований до лику блаженних.

Близько мільйона віруючих зібралися площі Святого Петра у Ватикані, щоб взяти участь у церемонії, повідомляє Бі-Бі-Сі.
Нагадаємо, беатифікація понтифіка, який помер у 2005 році, - це крок, що передує зарахуванню до лику святих.

На площі Святого Петра встановлений великий екран, на якому демонструється портрет Івана Павла II, а також кадри з його життя. Над присутніми також вивішена величезна фотографія покійного понтифіка.

За обрядом спостерігають близько 90 глав держав та інших офіційних осіб. До Ватикану також прибули близько 200 тис. громадян Польщі на чолі з президентом країни Броніславом Коморовським.

Навпроти вівтаря в головному ватиканському соборі Святого Петра встановлено труну з тілом Івана Павла II, нещодавно витягнуту зі склепу. Після меси її буде поміщено в нове місце в храмі.

Церемонія беатифікації стала можливою після того, як Ватикан підтвердив факт чудесного зцілення Іоанном Павлом II 49-річної черниці з Франції на ім'я Марі Симон-П'єр. Ця жінка, що вилікувалася від хвороби Паркінсона, присутня серед тих, хто прибув на недільну церемонію у Ватикані.

Для того ж, щоб Іван Павло II був зарахований до лику святих, після його беатифікації має бути визнано вчинення ним другого дива.

За існуючими в католицькій церкві нормами, процедура канонізації не може починатися раніше, ніж через п'ять років після смерті людини, яка претендує на святість. Проте нинішній Папа Римський Бенедикт XVI не став вичікувати весь цей термін.

Іван-Павло II був обраний 16 жовтня 1978 року, у віці 58 років, ставши одним з наймолодших пап в історії, і займав Святий Престол майже 27 років. Він помер 2 квітня 2005 року, не доживши півтора місяці до 85-річчя. Перед цим папа довго і болісно боровся з хворобою Паркінсона.Експрес




Теги:католики, зцілення, Пара Римський, Іван Павло II, 1 травня


Читайте також



Коментарі (0)
avatar