реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Від парому до парому

6 липня розпочала роботу студентська наукова екологічна експедиція «Стежками академіка Л.С. Берга» по території Мезинського національного природного парку (Чернігівська обл.)

Сучасна студентська наукова експедиція включатиме три основні напрямки досліджень:
• природно-географічні (геологічні, ландшафтні),
• геоботанічні (флористичні, фітоценотичні) та ґрунтові,
• екоісторичні та етнолого – краєзнавчі.

Студенти - екологи університету та вихованці педагогічного ліцею протягом тижня відтворять окремі ділянки маршруту експедиції в межах Національного парку, зустрінуться з науковцями парку, ознайомляться з науковою програмою Мезинського НПП «Літопис природи», робитимуть світлини та відео зйомки місцевості, яку вивчали відомі вчені понад століття тому.

Також буде запропоновано модель екологічної стежки «Від парому до парому», в межах якої можна ознайомитися з природно-історичною спадщиною цієї місцевості. А біля вогнища ввечері молоді науковці знайомитимуться з сторінками сторічних наукових звітів та історіями про місцевість дослідження.

Результати досліджень експедиції будуть оформлені у вигляді відповідного звіту, зі світлинами та дотриманням стилю столітньої експедиції. Окремі матеріали та отримані результати будуть основою для написання наукових студентських робіт, доповідатимуться на конференціях відповідного спрямування та розміщені на сайтах мережі «Освіта для стійкого розвитку», Мезинського національного парку і освітніх установ-учасників експедиції.

Також передбачається інформаційне поширення досвіду співпраці «національний природний парк – заклад освіти» при вивченні природно-історичної спадщини та формування ефективної моделі науково-дослідницької роботи.



Теги:екологічна стежка, національний парк, мезин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar