реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Вибухи -- не випадковість. Хто за ними?

Координатор громадянської організації ГРАД, відомий у Дніпропетровську політик Андрій Денисенко прокоментував на сайті "Дніпроград" жахливу трагедію, жертвами якої стали кілька десятків мешканців Дніпропетровська 27 квітня.

- Це дуже схоже на продовження низки терактів, які сталися у Дніпропетровську, Харкові та Запоріжжі восени минулого року. Синхронізація вибухів з масовими акціями опозиції (у Дніпропетровську сьогодні відбулося одразу дві масштабні акції - ред.) свідчить, що за ними можуть стояти або російські спецслужби, зацікавлені у дестабілізації ситуації в Україні, або влада, якій вигідно залякати суспільство," - висловив свою думку політик.

До того ж, він припустив, що цей інцидент може стати для влади приводом розпочати масштабні репресії проти опозиції, зокрема націоналістів.

Коментуючи можливі мотиви терористів, Денисенко додав, що не вірить у бажання організаторів отримати у такий спосіб гроші. Після того, що сталося, з терористами ніхто не вестиме переговори.

- Їхня мета - страх і агресія. Це технологія сіяння паніки і хаосу, - підкреслив він.

Нагадаємо, в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту починаючи з 11:46 лунають вибухи. Саморобні вибухові пристрої, закладені на трамвайних зупинках,забрали життя кількох мешканців міст. Поранені десятки громадян.

Правоохоронці мають «чорний список» осіб, яких в першу чергу перевіряють на причетність до терактів, і такі списки по свій країні очолюють лідери та активісти «Свободи» та інших націоналістичних організацій. Про це заявив радник голови ВО «Свобода» Андрій Денисенко. Він наголошує, що до списку потрапляють не за протиправну діяльність чи схожість із психологічним портретом терориста, а за активну опозиційну діяльність.

За словами Денисенка, на Дніпропетровщині цей список очолює провідник «Тризубу» Дмитро Ярош, а другим номером йде сам Андрій Денисенко.

Радник голови ВО «Свобода» додає: «Особисто мене опитували і на причетність до підриву пам"ятника Сталіну в Запоріжжі, і до минулорічного вибуху урни в Дніпропетровську, коли загинула людина. Вчора, не встигли одгриміти вибухи, міліція заходилася встановлювати моє місцеперебування і опитувати моїх родичів»

Андрій Денисенко називає це «огидною практикою дискримінації опозиції, тиску влади на її активістів» і заявляє, що даватиме пояснення правоохоронцям лише після голови ОДА Олександра Вілкула та його заступника по роботі із правоохоронними органами Івана Ступака.

«Перший, як і вся влада, зацікавлений у дискредитації опозиції, другий є відомим шанувальником Путіна й ФСБ, з їхньою любов"о вибухів і встановлення авторитарного режиму під прикриттям боротьби з тероризмом», - заявив Андрій Денисенко.

Він наголосив, що правоохоронцям слід ловити терористів, а не ганятися за опозиціонерами, заради безпеки та здоров"я людей.

Дніпроград



Теги:вибухи, опозиція, Дніпропетровськ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar