реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Чудові салати від "Білої хати"

Щотижня чернігівська обласна газета "Біла хата" радує своїх читачів гарними порадами та цікавою інформацією. Ну, а як же без кухонних справ та рецептів? Та ніяк! Без них нам не жити! Тож пропонуємо дещицю смакоти.

На зеленій хвилі
Наріжте тонкими скибочками кілька огірків і п’ять редисок. Насічіть і відіжміть руками ранню капусту, змішайте з огірками і редискою. Додайте зелену цибулю, кріп, петрушку, базилік. Вичавіть кілька крапель лимонного соку. Заправте сметаною. Салат краще не солити.

Капустяна класика
Говорячи про капусту, варто нагадати, що цей овоч корисніший у солоному або квашеному вигляді, оскільки речовини, що містяться в капусті, при консервації ще більше активізуються і підвищують свої корисні властивості у кілька разів. Завдяки вживанню капусти відбувається обмін жирів, виводиться з організму холестерин. Крім того, капуста сприятливо впливає на мікрофлору кишечника.

Капусту нарізають соломкою. Яблука очищають від шкірки, виймають серцевину, а потім нарізають їх тонкою соломкою. Моркву також нарізають тонкою соломкою. Підготовлені овочі та яблука змішують, посипають сіллю, цукром і добре перемішують. Поливають сметаною. При подачі посипають зеленню.
Неможливо уявити собі літні салати без редиски. Великий вміст вітамінів групи В і С робить її незамінною у літньому раціоні людини. Редиска корисна при захворюваннях печінки, а рибофлавін і гірчична олія, що містяться у ній, мають антисептичні властивості. Крім того, редиска є прекрасним профілактичним засобом від закрепів.

Арія редиски
Очистити та обмити 15-20 редисок, нарізати кружальцями і викласти на таріль. Зварити круто 2 яєць, білок відокремити, нарізати тонкими смужками і посипати ним редиску. Жовтки посолити, розтерти виделкою і змішати зі склянкою кислого молока. Додати чверть чайної ложки цукру, столову ложку оцту, ложку соняшникової олії, сіль за смаком. Отриману суміш збити і залити нею редиску. Зверху салат посипати дрібно нарізаною зеленню.
Також літній салат не обходиться без зеленої цибулі та кропу. Зелена цибуля багата вітамінами С, В1, В12, Е і безліччю фітонцидів, що згубно впливають на хвороботворні бактерії. Зелень цибулі є профілактичним засобом при захворюваннях дихальних шляхів. Кріп допомагає при гіпертонічній хворобі, неврозах.

Український салат краси
Ріпчасту цибулю дрібно нашаткувати, посолити, змішати зі звареними круто і дрібно нарубаними яйцями, дрібно нарізаним кропом, петрушкою, зеленою цибулею і часником. Заправити сумішшю олії зі сметаною, лимонним соком або оцтом. Додати за смаком перець і сіль. Прикрасити салат шматочками яйця та зеленню.
Ну, а коли ви їстимете всю цю кулінарно-оздоровчу смакоту, думайте про відкриття німецьких учених, які встановили залежність між зморшками і кількістю овочів та фруктів, які ми вживаємо. Виявилося, що в людей, які їдять багато фруктів і овочів, зморшок буває набагато менше, ніж у тих, хто їсть їх мало. Більше того, найбільш ефективні в боротьбі зі зморшками фрукти та овочі червоного кольору. Наприклад, паприка, томати, грейпфрут.

Смачного!

Передплату на "Білу хату" ведуть усі поштолві відділення облсті. Передплатний індекс 41338




Теги:газета Біла хата, рецепти салатів, капуста, редиска


Читайте також



Коментарі (0)
avatar