реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Cмачні салати для... вроди

Помідорне вар'єте

Найсмачніше поєднання в салаті: помідори, болгарський перець, часник і зелень. Наріжте всі овочі, змішайте їх, заправте олією, зверху натріть солоної бринзи. Прекрасне доповнення до червоного м’яса!
Огірки славляться великим вмістом води, за своїм складом близької до дистильованої. Поживна цінність огірка невелика: огіркова вода сприяє очищенню організму від шлаків і розчиняє шкідливі токсини. Але вживати огірок потрібно правильно. Поширеною помилкою нашої кухні є салат з огірків та помідорів: дієтологи попереджають про погане поєднання цих овочів. Додайте краще огірок до салату з капустою або крес-салатом, спаржею, зеленню. Або спробуйте ось цей чудовий рецепт.

“На зеленій хвилі”

Наріжте тонкими скибочками кілька огірків і п’ять редисок. Насічіть і відіжміть руками ранню капусту, змішайте з огірками і редискою. Додайте зелену цибулю, кріп, петрушку, базилік. Вичавіть кілька крапель лимонного соку. Заправте сметаною. Салат краще не солити.
Говорячи про капусту, варто нагадати, що цей овоч корисніший у солоному або квашеному вигляді, оскільки речовини, що містяться в капусті, при консервації ще більше активізуються і підвищують свої корисні властивості у кілька разів. Завдяки вживанню капусти відбувається обмін жирів, виводиться з організму холестерин. Крім того, капуста сприятливо впливає на мікрофлору кишечника.

“Капустяна класика”
Капусту нарізають соломкою. Яблука очищають від шкірки, виймають серцевину, а потім нарізають їх тонкою соломкою. Моркву також нарізають тонкою соломкою. Підготовлені овочі та яблука змішують, посипають сіллю, цукром і добре перемішують. Поливають сметаною. При подачі посипають зеленню.
Неможливо уявити собі літні салати без редиски. Великий вміст вітамінів групи В і С робить її незамінною у літньому раціоні людини. Редиска корисна при захворюваннях печінки, а рибофлавін і гірчична олія, що містяться у ній, мають антисептичні властивості. Крім того, редиска є прекрасним профілактичним засобом від закрепів.

“Арія редиски”

Очистити та обмити 15-20 редисок, нарізати кружальцями і викласти на таріль. Зварити круто 2 яєць, білок відокремити, нарізати тонкими смужками і посипати ним редиску. Жовтки посолити, розтерти виделкою і змішати зі склянкою кислого молока. Додати чверть чайної ложки цукру, столову ложку оцту, ложку соняшникової олії, сіль за смаком. Отриману суміш збити і залити нею редиску. Зверху салат посипати дрібно нарізаною зеленню.
Також літній салат не обходиться без зеленої цибулі та кропу. Зелена цибуля багата вітамінами С, В1, В12, Е і безліччю фітонцидів, що згубно впливають на хвороботворні бактерії. Зелень цибулі є профілактичним засобом при захворюваннях дихальних шляхів. Кріп допомагає при гіпертонічній хворобі, неврозах завдяки великому вмісту у своїх стеблах таких хімічних елементів, як Са, K, Ph, Fe.

“Український салат краси”
Ріпчасту цибулю дрібно нашаткувати, посолити, змішати зі звареними круто і дрібно нарубаними яйцями, дрібно нарізаним кропом, петрушкою, зеленою цибулею і часником. Заправити сумішшю олії зі сметаною, лимонним соком або оцтом. Додати за смаком перець і сіль. Прикрасити салат шматочками яйця та зеленню.
Ну, а коли ви їстимете всю цю кулінарно-оздоровчу смакоту, думайте про відкриття німецьких учених, які встановили залежність між зморшками і кількістю овочів та фруктів, які ми вживаємо. Виявилося, що в людей, які їдять багато фруктів і овочів, зморшок буває набагато менше, ніж у тих, хто їсть їх мало. Більше того, найбільш ефективні в боротьбі зі зморшками фрукти та овочі червоного кольору. Наприклад, паприка, томати, грейпфрут.




Теги:помідори, рецепти салатів, капуста, редиска


Читайте також



Коментарі (0)
avatar