реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Великої води Чернігівщина не боїться

Ще не скінчилася зима, а великою водою уже відрізані від сполучення кілька сіл сіверського краю. Прогноз проходження весняної повені на Чернігівщині цьогоріч та її можливі наслідки аналізували на брифінгу в медіацентрі ОВА.

Минулого року пік повені спостерігався 25-26 квітня. У зв’язку з високим рівнем води по річці Дніпро у Чернігівському районі було оголошено стан надзвичайної ситуації, який скасували лише 17 травня. Загалом було підтоплено 488 домоволодінь у 13 населених пунктах Чернігівського та Корюківського районів. Попередньо очікується, що весняна повінь цього року за рівнем води не перевищить минулорічної.

«Нестабільність погодних умов з різкими змінами дає підстави вважати, що характеристики прогнозу повені будуть уточнюватись. Планове уточнення відбудеться близько 8 березня. У разі ж різких змін обставин короткострокові прогнози будуть доведені до зацікавлених організацій та суспільства. Великої шкоди, мабуть, ця повінь не завдасть. І якщо пройде у межах минулого року – відповідні служби до цього готові», – зазначив начальник Чернігівського обласного центру з гідрометеорології Руслан Овсєєнко.

Як розповів т.в.о. начальника оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС у Чернігівській області Дмитро Дасюк, Дніпро локально підтопив сім сіл, а Десна традиційно ускладнила сполучення з трьома селами Новгород- Сіверської громади. Снов також цього року норовлива – село Малий Дирчин Седнівської громади уже за перелитою водою трасою. Кілька вулиць у селі Старі Яриловичі Добрянської громади підтопила Сож. Співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій та працівники Товариства Червоного Хреста допомагають місцевим мешканцям доставляти продукти харчування та транспортувати хворих у разі потреби.

У Чернігівському районі проведено штабне тренування за участі керівників усіх громад, розташованих над Дніпром. Наразі для ліквідації можливої надзвичайної ситуації готові 27 одиниць засобів подолання водних перешкод, 8 одиниць інженерної техніки, 14 – рятувальної, 115 – насосної техніки та обладнання. Для забезпечення тимчасового електропостачання передбачено залучення 2 автомобільних та 18 переносних електрогенераторів, а також спеціальної автоцистерни для доставки питної води.

Область готова до ліквідації можливих наслідків повені, - запевнили спікери брифінгу. Зрештою, велика вода – це і велика риба, і повні трав луки.



Теги:Сож, Повінь, Дніпро, ДСНС в Чернігівській області, Десна, Малий Дирчин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar