реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Вода піднялась, але повені не буде

Очікуваного розливу річок, надію на який дали сніги, цьогоріч на Чернігівщині не буде. Такий висновок роблять спеціалісти Чернігівського центру з гідрометеорології. Хоча, за їх даними, щодня в Дніпрі та Десні протягом квітня відбувалось повільне підвищення рівнів води на 1-5 см.

Скажімо, за місяць на Дніпрі біля села Неданчичі рівень води підвищився на 35 см, на Десні в Чернігові – на 18 см. На окремих ділянськах навіть є вихід води на заплаву, що дуже добре не тільки для лугової рослинності, але й для риби та птахів.

На Снові та Сейму протягом квітня спостерігалось проходження максимальних рівнів води весняної повені. Так на Снові біля Сновська пік повені пройшов з відміткою 186 см над нулем поста (що на 16 см вище відмітки виходу на заплаву) та виходом води на заплаву у пониженнях суші.

Але весняні процеси на малих річках закінчилися ще в кінці березня. «Загалом рівні води, що спостерігалися на річках у квітні максимально наближені до 2017 року та на 1 – 2 м вищі, ніж у 2020 році» – повідомили в Чернігівському гідрометцентрі.



Теги:Снов, сейм, Дніпро, Повінь, Десна, Чернігівський гідрометеоцентр


Читайте також



Коментарі (0)
avatar