реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Дніпро вже підтоплює садиби, а Десна – мости

Значне потепління, нехарактерне для зими, спричинило дивні, як для січня, повідомлення обласного центру з гідрометеорології.

Так синоптики кажуть: «20-22 січня на ділянці Дніпра в межах Чернігівського району утримуватиметься значне затоплення заплави, порушення транспортного сполучення з прирічковими селами вздовж Дніпра та перелив через автодороги у селищі Радуль, можливе початкове затоплення будинків селищ Радуль та Любеч».

Також показує норов і Десна. На ділянці Новгород-Сіверський — Макошине (Новгород-Сіверський, Корюківський райони) триватиме поступове підвищення рівнів води на 2-10 см за добу зі збільшенням шару затоплення заплави та порушенням транспортного сполучення з населеними пунктами вздовж Десни.

Не дуже відстають і менші річки Чернігівщини. Зокрема, на річці Снов утримуватиметься перевищення небезпечної відмітки переливу води через автодороги місцевого значення у Корюківському районі (ІІ рiвень небезпеки — помаранчевий).

В той же час військові відмічають, що при такій ситуації наступ російських військ з боку Білорусі неможливий.

На архівних фото пересування по селищу Радуль на човні. Але на фото – початок травня, а не середина січня, як зараз… Фото з відкритих джерел.






Теги:Радуль, Десна, Снов, Повінь, Любеч, Дніпро


Читайте також



Коментарі (0)
avatar