реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Великобританія вилучила короновірус зі списку страшних хвороб

Починаючи з 19 березня 2020 року COVID-19 вилучено зі списку інфекційних захворювань з важкими наслідками (HCID) – з причини низької смертності.

Про це повідомляє офіційний сайт уряду Великобританії www.gov.uk.

Станом на 19 березня 2020 року COVID-19 більше не вважається інфекційною хворобою з важкими наслідками (HCID – High consequence infectious diseases) у Великобританії – інформує урядовий сайт.

У січні 2020 року була зроблена попередня рекомендація щодо класифікації COVID-19 як HCID. Це ґрунтувалося на інформації, доступній на ранніх стадіях спалаху.

Тепер, коли стало відомо більше, органи охорони здоров’я Великобританії переглянули найсвіжішу інформацію про COVID-19. Вони визначили, що уточнена інформація свідчить про низький загальний рівень смертності від цієї хвороби.

Консультативний комітет з небезпечних збудників (ACDP – Advisory Committee on Dangerous Pathogens) також вважає, що COVID-19 більше не слід класифікувати як HCID – повідомляє сайт уряду Великобританії.

Якщо простіше, то коронавірусна хвороба COVID-19 отримала належний їй статус звичайного сезонного гострого респіраторного захворювання.

Як бачимо, уряд Великобританії показав реалістичний підхід до життя і повне небажання зруйнувати свою економіку різними безглуздими карантинами.

Але британці не єдині.

Адекватного підходу дотримується уряд Нідерландів. У своєму зверненні до земляків прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рут одразу вказав, що більшість з них будуть інфіковані вірусом. Якщо людина буде інфікована, але перехворіє без тяжких наслідків, то в неї з’явиться імунітет. Якщо таких людей буде багато, то вони сформують загальний імунітет. Це знизить вірогідність того, що вірус зачепить вразливих людей похилого віку та людей з пониженим імунітетом. Тобто, наразі потрібно захистити цих людей шляхом контролю над розповсюдженням вірусу. Коронавірус у Нідерландах: стратегія на вироблення природного імунітету без паніки та ідіотизму

Шведи безперешкодно пересуваються своєю вільною країною, здійснюють робочі поїздки за кордон, школи й дитячі садки працюють, дозволені масові зібрання чисельністю до 500 учасників для приватного й корпоративного сектору і до 50 учасників для відкритих громадських заходів. Населенню не рекомендують носити маски – тому що це безглуздо. Вільний народ: чому у Швеції нема карантину, хоча коронавірусу більше ніж в Україні?

Країна, яка вийде з цієї кризи з мінімальними економічними втратами, буде нагороджена значно кращим економічним статусом, ніж конкуренти. Швеція таки запроваджує антивірусні обмеження: ресторани вже не обслуговують за барною стійкою – тільки за столами

Смертність від коронавірусу така сама, як від звичайного грипу, тільки масштаби захворюваності на порядок нижчі. Про ситуацію в Норвегії, Південній Кореї та Японії розповідає письменник Павло Бондаренко. Практично всі фейки про «тисячі померлих» потрапляють в Інтернет і телевізор з Росії.Народний оглядач



Теги:грип, паніка, Великобританія, фейки, короновірус


Читайте також



Коментарі (0)
avatar